Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED лампи и крушки Цокъл G4 и G9Покажи:
Ред:

Наред с невероятно разнообразие от осветителни тела, ние от e-osvetlenie.eu ви предлагаме и богат избор от лед лампи на достъпна цена с цокъл G4 и G9. Продукти с високо качество на марката NVC са представени в нашата колекция. Цените им при нас са максимално достъпни, така че от изгодните ни предложения могат да се възползват потребители от цялата страна.

Особености и приложение

Класификацията при цокъла на електрическите крушки е уредена от международните институти по стандартизация, съответно - Американския националния институт по стандартизация (ANSI) и Международната електротехническа комисия (IEC). Лампите с цокъл G4 и G9 спадат към дву-пиновата разновидност. От този вид най-използвани са халогенните и LED крушките.

Дву-пиновият цокъл датира още от 1893г. когато е представен на изложението в Чикаго от своя изобретател Реджиналд Фесенден, като алтернатива на цокъла с винтова резба, изобретен от Томас Едисон. С буква G се обозначава фиксиран цокъл, към който принадлежат цокли с различен вид и брой пинове. Обозначението включва буква и цифра и още една буква, която не е задължително да се изписва.

Докато буквата G идва от Glass (стъкло), то цифрата при тези видове цокли показва какво е разстоянието между центъра на пиновете в милиметри. При цоклите на представените тук продукти, разстоянието на двата пина е съответно 4 и 9 мм. Мощността на електрическите лед крушки G4 и G9, предлагани от нас варира от 1.5 до 10W. Характерно за тях е, че се захранват от 6/12V и 220V напрежение.

В каталога ни с цокли от въпросната разновидност са представени мини LED крушки тип капсула. Те са подходящи за основно и декоративно осветление, излъчвайки топло бяла/топло жълта светлина от 3000, 4000 и 6000K. В случай че не сте сигурни в избора на разновидност, можете да се консултирате с експертите ни, относно спецификациите и приложението на различните видове светодиодни крушки.

Имайте предвид, че не всички лед лампи могат да се димират. Тези, които предлагат такава опция са обозначени със съответната маркировка.