Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED лампи и крушки Цокъл Е14Покажи:
Ред:

Като магазин, концентриран изцяло в продажбата на осветителни тела, ние от e-osvetlenie. Eu ви предлагаме и нужните за тяхната работа ел крушки. В този раздел са представени LED крушките с цокъл Е 14, предлагани в магазина ни. Рефлектори, тип свещ и със стандартен балон, лампите от този вид са подходящи за широк диапазон декоративни тела.

Какво представляват?

При крушките конструкцията е почти винаги еднаква – стъклен балон и метална основа, която свързва лампата към фасунгата. Цокълът е частта отговорна както за електрическото захранване на крушките, така и за укрепването им към осветителното тяло, посредством фасунгата.

Спецификациите при цоклите на електрическите крушки са определени от двата основни международни института - Американския националния институт по стандартизация (ANSI) и Международната електротехническа комисия (IEC). Двата стандарта са вече в голямата си част хармонизирани.

Стандартът, на който отговаря даден вид ел крушка се обозначава с буква и цифра. Крушките, на които цокълът е обозначен с буква „Е”, принадлежат към така наречената едисонова резба. Цокълът с едисонова резба е стандартен за електрическите крушки – метална основа с дясна резба, завинтваща се до пълно съвпадане на крушката във фасунгата.

Различен тук е диаметъра на металната основа. Той е обозначен със съответната цифра/число. Конкретно за лампи с цокъл Е14 можем да кажем, че са с диаметър 14 мм, заради което са класифицирани като „миньон”. За сравнение, стандартната крушка е с цокъл Е27. Миньоните са стандартизирани като междинен стандарт. Предназначени са за малки лампи до 220V, полилеи и нощни лампи.

В раздела са представени LED източници на светлина с диаметър на основата 14 мм. Те са чудесно решение, в случай че решите да подмените стандартните крушки на посочените осветителни тела с по-икономични. Предимство при тях, освен икономичната консумация на електричество, е и разнообразието от цветове на светене – ярка/студена и топла/мека светлина.

Екипът ни ще ви насочи към подходящите източници на светлина, съвместими със закупеното от магазина ни осветително тяло.