Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED луничкиПокажи:
Ред:

Колекцията ни от лед луни за вграждане ще ви спечели със своето изящество и разнообразие. Това са последно поколение светлинни елементи, предназначени за монтаж в стени, тавани и мебели, с които атмосферата се променя напълно. Трудно е да се посочат осветителни тела, притежаващи толкова дискретно и в същото време приятно присъствие.

Масово използваните днес LED лунички, са всъщност подобрената версия на халогенните арматури за вграждане в окачени тавани, стенни облицовки и мебелни композиции. Характерно за въпросната група осветители е, че работят на 12V DC напрежение.

За работата си като интериорно осветление, всички видове лед лунички използват електронен трансформатор, преобразуващ входното напрежение от 220VAC на 12VDC. Все пак не бива да забравяме, че първоначалното им приложение е било в автомобилната светлинна инсталация, където източниците на светлина се захранват на 12 и 24V.

Приложение

Приложението на луните в интериорното осветление е огромно. Докато само преди около 10 години можехме да ги забележим предимно в заведения, хотели и магазини, то днес ще ги срещнем в различни конфигурации в почти всеки модерно обзаведен дом. С LED луни за вграждане могат да се създадат невероятни светлинни ефекти, но рядко се използват като единствен източник на светлина.

Луничките с влагозащитен корпус имат специално място в модерните жилищни бани. С тях е най-лесно да се раздели помещението на отделни функционални зони. Те винаги присъстват над мивката, за да омекотят светлината, излъчвана от основното осветително тяло – плафон, аплик или лампа тип пура.

Много ефектно стоят луните и в душ зоната, а в баните, оборудвани с вана присъствието им около нея е просто задължително. Кухнята е друго помещение, в което този вид светлинна инсталация е едно страхотно решение. Там LED луните се вграждат предимно в различни елементи от обзавеждането – шкафове, работни плотове, над мивки и около кухненския остров.

Всяка стая с окачен таван в дома ви може да се възползва от стилното присъствие на нашите лед лунички за вграждане. Преди да се възползвате от тази възможност обаче, е нужно да пригодите електрическата инсталация към изискванията на въпросната група осветителни тела. Луничките се свързват последователно или на отделни кръгове.

В случай че лампата на един от елементите спре да работи, това ще се отрази на цялата конфигурация, тоест целият кръг ще спре да свети. Затова препоръчваме на своите клиенти да изберат лунички, оборудвани със светодиодни крушки. Те имат изключително дълъг работен живот и са много по-здрави и устойчиви от всички други източници на светлина.

Предимства

Предимствата на светодиодната технология са огромни. Неслучайно тя бива наричана „революционна” и на нея са базирани почти всички видове осветителни тела, включително интериорни и екстериорни. Очаква се до 2020г LED осветлението да заеме цели 75% от световния пазар.

Технологията на първо място е екологично чиста – без съдържание на вредни газове и живак. Лампите не излъчват UV и IR вълни, макар светлината им да е най-близка до дневната. Икономията на електрическа енергия е следващият плюс, заслужаващ внимание. Ако се въздържате да осветите дома си по един супер ефектен начин, заради по-високите сметки за ток, нямате причина за никакви притеснения.

Светодиодните лампи консумират  80% по-малко електроенергия, за да постигнат същата степен на осветеност, каквато се постига с обикновените. Самите крушки често се явяват известен разход, поради нуждата от честа подмяна на класическите светлинни източници. За сравнение ще посочим, че работния капацитет на лед лампите е около 50 000 часа или 6 години непрекъсната работа, докато този на обикновените е едва 1500 часа.

Възможността за димиране и избор на лампите според цветната им температура, ви позволява променяте силата на светене в зависимост от моментните си нужди. Така ще имате винаги идеалната светлинна атмосфера. С нашите лед лунички на достъпна цена можете да реализирате най-невероятни проекти за осветяване. Предлагаме продуктите на марките: Horoz и NVC, чието качество е признато в целия свят.