Градински осветителни телаРед:Нуждата от качествено, стилно и ефектно градинско осветление е безспорна. Това е валидно както за откритите пространства в частните домове, така и за обособените в градове и села паркове, алеи, детски площадки, дворни пространства към административни и обществени сгради и т.н. В E-osvetlenie ви предлагаме богат асортимент от екстериорни осветители, отговарящи на високите изисквания за качество, визия и енергийна ефективност.

Какви видове познаваме днес?

Изискванията към съвременните градински осветителни тела не са никак малко. Докато интериорното изкуствено осветление (с изключение на това за баня) е пощадено откъм претенции, то лампите, които ще използваме на открито в градината, следва да притежават някои задължителни характеристики и качества.

В зависимост от своето предназначение и принцип на работа, екстериорните осветителни тела се делят на две подгрупи – градински лампи и прожектори. Прожекторите, макар и класическо фасадно осветително тяло, са едно практично решение и за осигуряване на светлина в отделни кътчета на дворното място.

Основно предимство на прожектора е силното му светене. С такъв светлинен източник може да се освети значителна част от градината на даден имот. Доколкото можем да посочим недостатък на прожекторите, то това е непретенциозният им, често недодялан външен вид. Те в никакъв случай не биха могли да бъдат част от дворната декорация, но пък не можем да оспорим тяхната способност да излъчват силна насочена светлина.

Говорейки за прожекторите, като класически осветителни тела за градина, следва да изтъкнем, че тяхната функция е преди всичко да останат скрити. Дори върху фасадите те се монтират така, че да не бият на очи. В дворовете могат да се разположат зад различни архитектурни елементи, както и около храсти и големи саксии с растения. Ефектът от светлината им в конкретния случай е превъзходен.

Що се касае до разнообразието от градински лампи на ток, то предлагането днес е напълно способно да задоволи дори най-взискателния вкус. По отношение на дизайн и стил лампите за двор се делят на три подкатегории – класически, модерни и ретро. Класически са обикновените плафони, които биват стенни и стоящи. Те се вписват добре навсякъде, независимо от архитектурния стил на въпросния имот.

Като най-ефектни лампи за градина с ретро дизайн, е редно да посочим фенерите. Фенерът, макар и оборудван днес с последно поколение LED крушки, навява усещане за една отдавна отминала епоха. Те също биват самостоящи (върху колона) и окачени. Който и вид да изберете, дворът ви ще се преобрази мигновено, придобивайки изключително стилно и луксозно излъчване.

Да разгледаме и модерното осветление за градина. То е представено в наистина огромно разнообразие. Хромираната метална повърхност на корпуса при болшинството модели има леко студено излъчване, но същевременно е изключително ефектно. Лампите, за разлика от семплия прожектор привличат погледа и пленяват с красивия си вид дори, когато не светят. Важно е само да ги разположите на стратегически места.

На кои критерии трябва да отговарят?

Критериите, на които би трябвало да отговарят осветителите за двора и градината не са никак малко. На първо място, те трябва да имат здрав, влагоустойчив корпус, защото дори тези, монтирани под навеси и тенти е възможно да бъдат намокрени по време на летните бури, когато силният вятър променя рязко посоката на дъжда.

Лампите от типа екстериорни трябва да функционират под влияние на всякакви метеорологични условия – при много ниски и изключително високи температури. Задължително е да бъдат икономични, затова е нужно да са съвместими със съвременните разработки при електрическите крушки. Нелогично е да осветите градината си прекрасно, но да избягвате да използвате цялата светлинна инсталация от съображения за икономия.

В зависимост от конкретното им предназначение телата, използвани за външно осветление, са разделени на различни тематични групи. Има такива за осветяване на пространството около къщата, за алеи и пътеки, за растения и за подчертаване на изящни ландшафтни проекти – мини езера, беседки, шадравани и др.

Цената в никакъв случай не е без значение. Имайте предвид, че качественото градинско осветление е на цени, по-високи от тези на интериорните осветителни тела. Ако планирате да реализирате един по-крупен светлинен проект в двора си, определено трябва да потърсите място, където се предлагат качествени, но и максимално изгодни продукти.

Каквито и идеи за изкуствената светлина в двора си да имате, знайте, че ще ви бъдат нужни поне няколко различни типа външни осветителни тела. Желателно е да осигурите добра осветеност на подстъпите към входа на дома си, за да избегнете вероятността за всякакви инциденти. Във всяка красива градина има поне един кът за отдих и посрещане на гости на открито, затова там светлината ще ви бъде изключително нужна.

В каталога ни ще намерите всичко необходимо за реализирането на един невероятен светлинен проект в откритото си пространство. Пожелаваме ви успех!

Виж още...


© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart