ᐉ LED ленти на топ цена, диодна ЛЕД лента, RGB 12V и 24V— E-Osvetlenie


Филтрирай по категория

Ред:Има безброй причини да заложите на лед ленти за осветление. В нашия онлайн магазин ще намерите подходящо решение, с което да си осигурите ефектно осветяване на различни елементи и повърхности. Предлагаме два вида диодни ленти – твърди и гъвкави, дело на водещи производители, чиито продукти са с доказана рентабилност и качество.

Как да изберете?

Изборът на лед лента за кухня, далеч не се изчерпва само с нейната цена. Този вид осветление днес се предлага в огромно разнообразие от конфигурации, при които има значителна разлика в основните характеристики – цвят, мощност, брой на светодиодите, гъвкавост, работен живот, влагоустойчивост и т.н.

В действителност няма диодна лента, която, независимо от цена и параметри да може да отговори на нуждите на всички потребители. За да се избере правилната разновидност, е важно на първо място да се определи нейното местоположение. Какво ще осветява? Интериорен детайл, стая, фасада?

Мощността на светене също е ключов фактор за конкретната светлинна инсталация. В някои случаи е нужна светеща LED лента с бяла светлина, докато в други се търси по-драматичен светлинен ефект. Тогава е редно да се заложи на пълноцветна rgb лента. Едноцветните осветителни ленти освен в бяло могат също да светят в жълто, синьо, червено и зелено.

В зависимост от това каква разновидност (гъвкава или твърда) ще изберете, ще се наложи да закупите и нужните ви аксесоари. Така например гъвкавите led ленти се инсталират в алуминиеви профили за по-висока ефективност. В профили е редно да се монтират и лентите, работещи на 220V напрежение, за да се избегне пряк контакт с тях.

Лед лента 12V/24V може да се инсталира без алуминиев профил, защото свети на ниско (безопасно) напрежение. Разликата в напрежението на лентите също оказва влияние на начина на тяхното свързване към ел инсталацията. Тези с работно напрежение 220v се захранват директно. За работата им не е нужно специално захранване.

Съвсем различна е ситуацията обаче с диодни ленти 12V и LED ленти 24V. Те се нуждаят от стабилизарано работно напрежение, което се осигурява от специално предназначено за целта захранване/драйвер. Целта е то да се подбере и изчисли внимателно захранването спрямо общата мощност на използваната за лед осветление лента.

В случай че лентата ще служи за създаване на специфични светлинни ефекти, ще бъде нужно да се добавят също контролери и димери със стационарно или дистанционно управление. Изключително атрактивен ефект ще постигнете с rgb led лента на малко по-висока цена, ако заложите на дигитален модел 5V.

Дигиталните светодиодни ленти служат предимно за осветяване на фасади и рекламни табла. Те използват специални интегрални схеми (IC чипове), чрез които светлината се разделя на отделни участъци, т. нар пикселизиране. Отделните сектори могат да светят с различна яркост и цвят.

Сред основните фактори при избора на светодиодна лента 12V, е както нейната цена, така и яркостта и качеството на светлината. Тук мощността на лентата е основен критерий, по който да избирате, защото от нея зависи дали ще постигнете търсения ефект и светлинен комфорт. Мощността, независимо дали става въпрос за 220-волтова или за диодна лента 12v се измерва във ват на един линеен метър – W/m.

Тук от значение е и типът на светодиодите, техният брой и гъстота. Най-масово се произвеждат SMD диоди, като SMD е абревиатура на Surface Mount Device или повърхностно инсталирано устройство. Заради мощното си светлоотдаване и широкоъгълно излъчване, диодите от този тип се използват при ленти и от двата вида – гъвкави и твърди.

Що се касае до мощността, лентите тип светодиод варират в много широк диапазон. На пазара ще намерите модели с мощност: 4. 8; 6; 7.2; 9.6; 11.2; 14.4; 20 и 28.8 W/m. Най-разпространени са лентите 4.8W/m, използващи SMD3528 диоди с гъстота 60 броя за 1 метър. Като тип са гъвкави и едноцветни, използвани основно за декорация и скрито осветление.

За основно домашно осветление подходящи са 6-ватовите разновидности, сред които рядко се срещат пълноцветни варианти. Лентата с мощност 11.2 W/m обикновено е дигитална с гъстота на диодите 48 бр на л.м. Изброените до тук варианти са с напрежение 12 волта, докато тези с мощност 20 и 28.8 работят на 24V.

Спрямо излъчвания цвят на светлината, лентата като тип бива едноцветна и RGB – многоцветна. Едноцветните светят в широк диапазон от нюанси – само бялата е в най-малко три нюанса – студена, топла и неутрална. Предлагат се още в син, червен, жълт и зелен цвят на светне.

Многоцветните лед ленти комплект включват трите основни цвята: син, червен и зелен. С правилното им разположение се създава предпоставка за много ефектно смесване на светлината в преливащи се тонове. С добавяне на димери и контролери, с тях е много лесно да се програмират разнообразни светлинни ефекти. По-често се използват с рекламна цел и много рядко в жилищния интериор.

Онлайн магазинът ни ви пожелава ползотворни моменти с продуктите от каталога ни и винаги правилен избор на желания продукт. Насреща сме при нужда от допълнителни разяснения и информация относно конкретни характеристики и приложение на даден артикул. Имаме готовност да ви предоставим и нужните на светлинната ви инсталация модули за управление.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart