Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

Вентилатори за баняПокажи:
Ред:

Банята е място за релакс, но предимно за поддържане на хигиена. Помещението е с най-високи хигиенни критерии от всички помещения в жилище, обществен или работен обект. Хигиенните условия там се осигуряват чрез почистване и дезинфекциране на облицовки, санитарни уреди и мебели.  Непрекъснатият приток на свеж въздух, и поддръжката на влажността на въздуха в определени граници обаче също са значими условия за приятна здравословна среда, защитена от поява на болестотворни микроорганизми.

Защо ви е вентилационна система в банята

Банята е най-мокрото помещение. Влажният въздух е неизбежна последица от хигиенните процедури, дори и при използване на душ кабина. Концентрираната влага причинява неприятен застой на въздухът и създава най-подходящата среда за бъдещо развитие на мухъл и плесени. Въпреки, че тези бактерицидни отлагания се отстраняват с подходящи препарати, присъствието им може да се предотврати изцяло, ако в банята непрекъснато постъпва чист въздух.

Естествената вентилация е недостъпна за някои санитарни помещения. Дори и при наличие на прозорец обаче, при изграждане на интериора там е препоръчителна инсталацията на вентилатори за банята. Съвременните вентилационни уреди за баня са устройства, осигуряващи много по-мощен въздухообмен и влагоабсорбация, от влизащият през прозорец атмосферен въздух. Те изпълват пространството с чист кислород за броени минути, като изпаряват всякакви неприятни миризми и изпарения. 

Работата на вентилационната система е свързвана с шум, който се повишава правопропорционално на скоростта й. Съвременните производители се ориентират към проектиране на безшумни устройства, които не смущават комфортът, особено ценен в банята. 

Конструкцията на вентилиращи уреди за банята с безшумен въздухообмен се отличава с плътност на материалът, качествени уплътнени лагери и правилно позициониран двигател. Плътният метал или пластмаса абсорбират и потискат евентуалните вибрации, а двигателят в точна позиция ограничава появата на такива вибрации до минимум. Безшумната вентилация протича в ниво на шум около 25-35 dBa. 

E-osvetlenie – вентилация с отлична функционалност и стил 

E-osvetlenie представя категория вентилатор баня, от която могат да се осигурят най-функционалните абсорбатори на пазара, и то на изключително достъпни за вентилационни уреди за бани цена. Продуктите са разработка на известни производители на битови и промишлени вентилационни системи, като MMotors, Cata и Elbi. 

Селекцията предоставя възможност за изграждане на модерен и красив интериор с вентилационни уреди с разнообразен дизайн - класическата конструкция с перки, но и красив закрит стъклен или иноксов корпус, и светлинна LED индикация. Красивият вентилатор ще преобрази пространството  със силата на малкият, но красив детайл. Сред предложенията се откриват устройства за монтаж на стена, таван, прозорец, както и за вграждане във въздуховоди. Някои от тях са прекрасно решение не само за баня, но и за промишлени, санитарни и търговски помещения. 

CATA 

Испанската компания е лидер с около 60-годишни традиции в изработката на домакински и битови уреди и аксесоари. Компанията започва дейността си проектиране на битови вентилатори, а актуалните й вентилационни уреди се отличават с невероятно атрактивен дизайн, съчетаващ стил и функционалност. Модерниге вентилационни уреди за банята Cata в селекцията са с красив корпус от PVC и хромиран метал в няколко нюанса, в оригинални квадратни форми – с плътна квадратна решетка, панел с малък отвор или напълно закрит панел (серия Matic). 

С изборът на тази марка, получавате едновременно мощен и безшумен вентилатор за баня. Вентилаторите са с дебит 150-200 м3/час и отвор с диаметър ф120. Те работят изключително дискретно, с ниво на шум 35 dBa. Хромираните вентилатори Silentis са прекрасен пример за безшумен вентилатор с клапа, който ще ви осигури дълготрайно и интензивон освежаване на въздухът. Цената на тези продукти се отличава с по-висока стойност. Нормалната за вентилатори за бани с клапа цена все пак е подходяща и изгодна за всеки бюджет, а освен това предоставя свежест и чистота, от която имате нужда. 

Cata проектира и прекрасни закрити модели със стъклен панел вместо решетка, и електронен дисплей за индикация на температура и влага. Те са програмируеми и предоставят възможност за работа на две скорости, разполагат с таймер и датчик за влага. Датчикът отчита влажността на въдухът и се включва при покачване на процентът влага над зададеният от потребителят. Таймерът се включва от електрическият ключ, и след предварителна настройка, се изключва при определени минути след изключването на ключът. Монтажът на тези уреди е възможен и без разпробиване на стена или таван. 

MMotors 

Категорията ни разполага с богата гама вентилатори за бани ММоторс. Устройствата са проектирани в разнообразна визия и конструкция. Сред тях се откриват вентилиращи устройства с клапа и без клапа, с квадратен или класически кръгъл корпус. Вентилаторът с клапа възпрепятства проникването на миризми от въздуховодните тръби да навлезе в помещението, включително и на вече абсорбирани изпарения. 

E-osvetlenie подбира най-успешните разработки на компанията. В селекцията се откриват вентилиращи устройства с клапа от висококачествена пластмаса с красива квадратна решетка и висок капацитет на въздухообмен в рамките на час – 105-150 м3/час. Дебитът е свързан със сечението на въздуховодещият отвор – вентилатори за бани ф120 или ф125 осигурява по-мощен въздухообмен за единица време, от вентилатор за бани ф100. Вентилаторите MMotors се отличават с мощността си, а категорията ни разполага с двата типа конструкции. Уредът с най-висока мощност достига до 240 м3/час и е прекрасен избор за просторно помещение, или за вентилация на две съседни помещения. 

Уредите са с двойнокапсулован лагер и двигател от алуминиева сплав, които гарантират интензивна и дълготрайна експлоатация, изчислена на около 30000 часа работа. Те са с висока степен на влагозащита IP24-IP44, която е другият фактор за дълъг живот. ММоторс проектира вентилиращи уреди с таймер и модел вентилационни устройства с автоматична клапа. Автоматичната клапа се затваря при изключване, и по този начин уредът осигурява единствено свеж въздух в помещенията. 

ELBI 

Красив и цветен преход от традициите към модерният дизайн са устройствата на марка ELBI. Селекцията ни представя аксиални модели с изключително мощен абсорбционен капацитет: 780-890 m3/час, подходящи както за битово оборудване, така и за промишлени и индустриални заводи с повишена необходимост от интензивен въздухообмен. 

Продуктите са и с впечатляваща визия: корпус с регулируем капак от здрава метална сплав в бял цвят, и метални перки в червено. Металната конструкция е гаранция за дълготрайна функционалност. Дизайнът се откроява на всеки фон и лесно се превръща в мощен акцент от интериора.