ПроводнициФилтрирай по категория

Ред:Богат асортимент от проводници на достъпни цени включва колекцията ни от електроматериали. Тази група продукти са представени в целия спектър от разновидности, всяка от които има свое специфично приложение. Предлагаме продукцията на утвърдени производители, което поставя нашата компания и фирмения ни уебсайт E-osvetlenie.eu сред предпочитаните партньори от частни клиенти и професионални фирми.

Видове и особености

Най-общо казано проводникът е тоководящо въже с добра електрическа проводимост. Той може да е съставен от един брой плътно твърдо жило, както и от множество тънки жила, всяко от които с фино лаково покритие. В единия случай се касае за едножични, а в другия за многожични проводници.

Жилото на проводника може да бъде изработено от мед или алуминий, а също и от примес на двата метала. Тъй като медта е много по-добър агент по отношение на електропроводимостта, цената на висококачествен меден проводник е оправдано от по-висока от тази на кабелите с алуминиеви жила.

Едножичните проводници се обозначават с ПВ-А1, като при тях в някои случаи жилото се калайдисва фабрично с цел по-лесно запояване. Многожичните се класифицират с ПВ-А2. Предвид приложението проводникът може да бъде и топлоустойчив. Той се отличава по силиконовата си изолация.

Магазинът ни предлага два основни типа проводници – битови и инсталационни. В единия случай проводниците се използват за свързване на битови уреди и подвижни консуматори, а в другия са предназначени за полагане в осветителни мрежи, силови и сигнални инсталации. Съществуват и инсталационни за вътрешни инсталации и полагане на открито, обозначени като CYKY.

Високоволтовият проводник обикновено е едножилен. Облечен е в доста по-плътна силиконова изолация, която в някои случаи е двуслойна и трислойна. Характерно за него е, че издържа на високо напрежение - 7.5kV, 15kV, 30kV и повече. Особеното при проводниците е, че се изработват в разнообразие от цветове. Така при по-сложни схеми е лесно да се определи предназначението на всеки отделен проводник.© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart