Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED тела със защита IP65Покажи:
Ред:

На много места е задължителна употребата на LED осветителни тела със защита IP 65, затова се погрижихме да предоставим оптимален избор и този тип разработки. Предоставени от E-osvetlenie, осветителите идват с гаранция за качество, висока производителност и дълъг работен живот. Изгодната им цена е допълнителен бонус за нашите клиенти.

Кога защитата е ключов фактор?

Осветителните тела, и конкретно светодиодното осветление следва да отговаря на основните критерии за качество, дълговечност и безопасност. Това е задължително в случай че са предназначени за производствени предприятия, обществени сгради – болници, училища, летища и гари, и за други обекти със специално предназначение.

Лед телата, използвани на тези места трябва да отговарят на установените норми и стандарти. В много случаи има специални препоръки те да принадлежат към конкретен клас на защита. Той е обозначен с абревиатурата IP, последвана от цифра. Цифрата е тази, която показва от какви въздействия и в каква степен предпазва корпусът на осветителя – влага, прах, удар, механично въздействие и т.н.

IP е международна класификация на степента на защита на различни битови, търговски и промишлени електрически устройства, включително осветителни тела. Абревиатурата IP означава Ingress Protection - защита от проникване. Двете цифри са всъщност двуцифрен код. Всяка от тях показва степен на защитеност, като първата цифра е показател за защитата срещу твърди частици, а втората – срещу проникване на вода.

При лед телата, класифицирани с IP65, можем да говорим за напълно защитен от прах корпус. 6 е максималната степен, в която може да бъде предпазено тялото на уреда от проникване на прах във вътрешността. По друг начин стоят нещата обаче със защитата от вода, обозначена с втората цифра в двуцифрения код.

Влагозащитата може да липсва напълно, което е указано от цифрата 0. Числото 5 показва, че електрическият уред (осветител в случая) е защитен срещу водни струи под налягане от всички посоки – допуска се ограничено проникване. Тоест, възможно е макар и частично намокряне на вътрешността на тялото. За сравнение най-високата степен – 8 указва пълна защита при потапяне във вода под налягане за дълги периоди от време.

Осветлението, предназначено за индустрията, особено когато ще се използва във влажна и корозионна среда, следва да има минимален защитен рейтинг, какъвто е именно клас IP65. Той показва, че тялото на осветителя е подходящо за монтаж на открито, макар светодиодното осветление от тази категория да се използва предимно в затворени помещения.

Ние ви предлагаме разнообразие от влаго и прахозащитени осветителни LED тела на марките Horoz и NVC. Имената на тези два производители са достатъчна гаранция за високото качество, надеждност и безопасност на всяко осветително тяло, намерило място в продуктовия ни асортимент.