Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED тела със защита IP44Покажи:
Ред:

LED осветлението навлиза масово в живота ни, включително под формата на индустриални осветителни тела и такива за бита. Как да разберем кой осветител е подходящ за дадена цел, ако липсва класификацията, указваща степента на защита на телата от прах и влага? В този раздел на e-osvetlenie. eu, са представени всички LED тела със защита IP44, предлагани при нас.

Предназначение

Светодиодните осветителни тела от клас IP44, са частично защитени от проникване на твърди частици и вода. Обозначението „IP” е всъщност абревиатура, означаваща Ingress Protection - защита срещу проникване. Интересни в случая са двете цифри следващи абревиатурата, защото именно те показват доколко е защитен един осветител от неблагоприятни въздействия.

Двата фактора с най-негативно въздействие върху електрическите и електронните устройства са твърдите частици и водата. Именно възможността точно тези агресори да навлязат в тялото на даден осветител, е показана чрез двуцифрения код. Първата цифра се отнася за твърдите частици, а втората за течностите.

В случая с лед телата с рейтинг IP44, можем да говорим за частична защита. Четворката показва, че корпусът на осветителя е защитен от проникване на твърди обекти с големина над 1 mm. Това могат да бъдат инструменти, дебели и тънки кабели и т.н. Втората цифра 4 указва, че тялото е защитено при напръскване от всички посоки, като се допуска ограничено проникване на вода.

Осветителните тела от конкретния вид са предназначени за осветяване на затворени помещения, където липсва директно омокряне, а влажността е умерена. Възможно е да послужат и за осветяване на външни пространства, но само при наличие на предпазващи архитектурни елементи – навеси, козирки, тенти.

Не се препоръчва LED лампите от този клас да се монтират в бани, тъй като корпусът им не е достатъчно надеждно защитен, за да се гарантира необходимата безопасност. В помещения с висока запрашеност също е желателно да се ползват осветители с по-висок защитен рейтинг – първата цифра да бъде 5 или 6. При затруднения в избора на осветително тяло, сме на линия да ви помогнем с информация и насоки.