Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED тела със защита IP21Покажи:
Ред:

В този раздел на онлайн магазин за осветителни тела e-osvetlenie.eu ще откриете LED телата със степен на защита IP21. Светодиодното осветление е предпочитано от все повече частни и бизнес клиенти. Причината за това е, неговата рентабилност. Получавате един изключително ефективен продукт с дълъг работен живот и минимална консумация на електрическа енергия.

Какво е различното при тази група продукти?

Основният международен стандарт при електрическите уреди, и в частност осветителните тела, се обозначава с абревиатурата IP (Ingress Protection), което означава защита от проникване. Различните уреди, както и осветителите имат различна степен на защита, в зависимост от това в каква среда е предвидено да бъдат използвани.

Водата е основен враг на електроуредите, затова един от показателите касае именно защитата срещу проникване на вода в корпуса на осветителното тяло. Другият неблагоприятен фактор са прахът и по-едрите твърди частици. Казано на достъпен език, цифрата, следваща след абревиатурата IP, показва до каква степен е възможно проникването на вода и твърди частици в осветителя.

Обикновено след буквения знак за Ingress Protection следва двуцифрен код. Първата цифра се отнася за защитата срещу проникване на твърди материали в корпуса на осветителя, а втората показва дали е удачно използването му в на места, където ще бъде изложен на висока влажност и директно намокряне.

Що се касае до тела със защита IP21, можем да кажем, че те са защитени от проникване на твърди частици с размер до 12 мм, например пръсти и някои инструменти. Това означава, че всички обекти с по-малък от този размер представляват опасност за осветителните тела от настоящата категория.

Цифра 1 от двуцифрения под показва, че корпусът на тялото е защитен единствено срещу вертикално падащи водни капки. В общи линии, можем да обобщим, че телата, включени в раздела не е удачно да се използват на открито, както и в помещения с висока влажност и риск от директно намокряне. Тук ще откриете висококачествени разработки на марките Horoz и NVC, подходящи за осветяване на закрити пространства като промишлени, обществени и търговски сгради.