LED ПанелиРед:Наред с огромното разнообразие от осветителни тела, базирани на светодиодната технология, сме задължени да предложим на своите клиенти и широка гама ЛЕД панели на изгодни цени. В E-osvetlenie ще намерите богат асортимент от този вид осветители, отличаващи се с високо качество, елегантен дизайн и изключително икономичен режим на работа.

Характеристики и приложение

Почти е невъзможно да откриете лед панели за вграждане в жилищния интериор. Този вид тела са предназначени за по-големи сгради – болници, училища, административни учреждения, офиси, складове, производствени предприятия, хотели, гари, летища и т.н. Характерен за тях е метализираният корпус, който предпазва осветителното тяло от атмосферни и механични въздействия.

Панелите са класически таванен тип осветители. Вграждат се в окачени тавани и метални конструкции, но могат да бъдат и свободно висящи. Използването на LED панели нарасна драстично в последните години. Това се дължи на решението на голям брой обекти да заменят старите си луминисцентни тела със светодиодни.

Причината за подмяната е енергийната ефективност на съвременните led панели, както и по-ниската им цена в дългосрочен план. Панелът тип светодиод използва 4 лампи по 18W. На практика той осигурява много повече светлина при значително по-нисък разход на електрическа енергия. Консумацията му е по-ниска с 50% от тази на луминисцентното тяло.

Преминаването от един осветител към друг в случая не е никак трудно, защото корпусът и на едните, и на другите е с еднакъв размер. Масово предлаганите LED панели 600х600 са абсолютно еднакви по големина с традиционното осветление от панелен тип. Можете спокойно да сложите новите лампи в отворите, освободени при демонтажа на старите.

В процес на прехода от луминисцентни към LED панели за вграждане могат да се ползват не само съществуващите монтажни отвори, но и наличното окабеляване, без нужда от корекции. В случай че се изгражда нова осветителна система на подобен принцип, е необходимо дълбочината на окачения таван да съответства на корпуса на осветителя.

Защо да преминете към тази група източници на светлина?

Преминаването от традиционното към осветлението, реализирано със светодиодни лампи, е логична мярка. С един LED панел намалявате наполовина сметките за електричество. За една голяма сграда с голям брой консуматори, икономията се равнява на значителна сума пари. С повишаване на цената на електрическата енергия, нуждата от намиране на по-рентабилен вариант за осветяване на помещенията също се повишава.

Не бива да пренебрегваме и изискванията за здравословна работна среда, които също стават все повече на брой, а спазването им се следи строго. На много места е задължително поставянето на лед панели за таван, тъй като изкуственото осветление от този вид е с най-малко вредни емисии.

С лед панел за вграждане се ограничават емисиите на вредни химически вещества и тежки метали в затворените пространства. Лед телата не отделят живак и олово, както и радиация в ултравиолетовия (UV) и инфрачервения (IR) спектър. Не липсват и редица подобрения в работата им.

Светодиодът изисква значително по-малко време за светване от луминисцентната лампа, а освен това липсват трептенето и премигването, които създават редица проблеми със зрението и нервната система. Рентабилността на инвестицията е доказана. Подмяната на панелите се изплаща за по-малко от година, защото разходите за ток се понижават многократно.

Същевременно експлоатационният живот на един качествен лед панел е многократно по-дълъг – от 5 до 10 години, без нужда от обслужване. Светодиодните лампи имат широк цветови спектър на светене, което позволява да избере правилно светлината, според предназначението на помещението – канцелария, болничен кабинет, учебна стая, производствено помещение.

Ще ви предоставим LED панел за вграждане на унгарската марка NVC. Компанията се нарежда в челните редици на производителите на осветителни тела тип „светодиод”. Това е водеща европейска марка, чиято продукция отговаря на всички нормативни уредби и директиви на EC за качество и безопасност на продуктите. Артикулите са придружени от гаранция и задължителните сертификати за съвместимост с европейската електрическа система.

Виж още...


© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart