ᐉ LED луни за G5.3 и GU10 — E-Osvetlenie


Няма добавени продукти в тази категория.

Ако от главната категория, озаглавена LED осветление сте се насочили към настоящата секция, то значи планирате да изградите малко по-специфичен вид светлинна инсталация, базирана на лунички. Подкатегория LED луни за G5.3 и GU10 на Eosvetlenie цели да съкрати престоя ви в сайта ни, и да увеличи времето, което ще прекарате в изграждането на едно стилно, модерно и преди всичко икономично осветление.

С какво е различна тази група продукти?

Малко хора са наясно с обозначенията на лед осветителите като цяло. Затова техническите спецификации на различните източници на светлина, базирани на светодиодната технология могат доста да ги объркат. Често ни се случва клиенти да установят, че луничките, които са закупили не отговарят на електрическата им инсталация. За да избегнете подобна грешка, ще ви обясним накратко какво отличава лед луни G5.3 и GU10 от всички останали.

Луните се делят на две основни категории – халогенни и светодиодни. При светодиодните ще откриете обозначения като: MR11, MR16, GU4, GU5.3 и т.н. Те показват с какъв цокъл е въпросната луничка, както и дали работи на високо или ниско напрежение. GU5.3 например работят на нисък волтаж – 6V, 12V, 24V. За да се използват в жилища, където напрежението е 220V, те се нуждаят от захранващ блок, т.нар. трансформатор.

Луничките GU5.3 са с цокъл MR16 и са най-често използваните в домашната светлинна инсталация. Цокълът им прилича на две иглички, разстоянието между които е 5.3 мм. Общият диаметър на цокъла е 50 мм. Използват се основно за вграждане в окачени тавани и за инсталации тип звездно небе. Нуждаят се от захранващ блок за свързване към 220V  напрежение.

LED луни GU10 работят на 120V и 240V. Те са предпочитани, заради това, че не им е нужен трансформатор и позволяват осветлението да се изгради по-лесно и с по-малък разход на средства. Цокълът им е по-различен от този на GU5.3. Тук вместо игли има две издадени топченца, разстоянието между които е 10мм. Общият диаметър на луната е отново 50мм.

Характерно за луните на високо напрежение GU10 е, че намират по-голямо приложение в домашния интериор. Освен в окачени тавани, те се използват и за осветяване на предмети, вграждат се в мебели и в плафониери. Ако сте затруднени в избора на модел, има един лесен начин да разберете кой вариант е подходящ за вашите цели.

Експертите съветват при избора на LED луни да се ръководите преди всичко от съображенията за безопасност. В баните и кухните, където влажността е по-висока, както и при осветяване на открити пространства, е добре да се използват луни на ниско напрежение 12 и 24V. Продуктите от този раздел са на марката NVC. Те са с високо качество и отговарят на всички изисквания за безопасност.

Виж още...


© 2014-2021 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart