Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

Осветителни тела за картиниПокажи:
Ред:

E-osvetlenie ви предлага богата гама осветителни тела за картини. От продуктите ни могат да се възползват всички клиенти, желаещи да акцентират върху декоративните елементи в дома си. Осветителите от конкретния вид са задължителен източник на светлина за художествени галерии, музеи и изобщо за места, където стените са украсени с произведения на изкуството. Подобен осветител може също да се използва и за осветяване на огледала и мебели.

С какво трябва да се съобразите при избора?

Когато избирате осветление за картини трябва да вземете предвид редица фактори, като например броят на телата, които ще ви бъдат нужни. Важно е да се освети всяко произведение на изкуството, окачено на някоя от стените, било то картина, гоблен, пано и т.н. Нелогично е да осветите едни, а други да оставите неосветени. Тук в сила е правилото „или всичко, или нищо”.

Лампите, с които ще осветите картините си принадлежат към групата на допълнителното осветление. Тоест, те няма да бъдат основен източник на светлина през тъмната част от денонощието, а само средство, чрез което ще акцентирате върху стенната декорация. В този ред на мисли, е важно да помислите за енергийната ефективност на осветлението в дома си.

LED лампите са едно икономично решение, но също и страхотен източник на мека и топла светлина. Не бива да се отказвате да подчертаете красивите (и вероятно скъпи) произведения на изкуството в дома си, единствено от съображения за икономия, защото светодиодните лампи, вградени в стенните ни аплици са скромен консуматор на енергия, а освен това имат изключително дълъг работен живот.

Избирайки лампа за картина, е добре да знаете предварително точно кое произведение ще осветява тя. Така ще можете да определите правилно големината на осветителното тяло. Неудачно решение е корпусът на аплика да бъде по-голям от рамката на картината, а светлината да излиза извън нейните граници.

Осветителните тела от въпросния вид трябва да имат елегантно излъчване, но в същото време да не отклоняват вниманието към себе си. Точно с тази идея, осветителите за произведенията на изкуството имат семпъл и много изчистен дизайн. Светлината, излъчвана от тях не бива да заслепява, а само да пада косо, като по възможност осветява равномерно цялата площ на платното. Нито един участък от рисунката не бива да остава в сянка, и нито един не трябва да блести прекалено силно.

Има значение и каква е числеността и разположението на вашата арт колекция. Картините в никакъв случай не бива да бъдат струпани прекалено близо, освен ако не се касае за миниатюрни, тематично свързани художествени етюди.

По правило всяка картина е редно да има собствена лампа, разположена малко над височината на очите - обикновено на около 1,70 м от пода. По възможност е добре светлината да бъде насочена така, че да пада под ъгъл от 30 ° между рамката и самата рисунка, за да се избегне заслепяването.

В заключение отново ще препоръчаме да се спрете на нашите LED осветителни тела за картини, защото тази технология е идеалният светлинен източник в случая. Диодите не отделят почти никаква топлина и не застрашават платната с пастелни и други бои, което позволява да се монтират в непосредствена близост. Освен това лед лампите могат да светят в различни цветове за още по-драматичен ефект на светлинната ви инсталация.