Осветителни тела за баняФилтрирай по категория

Ред:Категория Осветление за баня на E-osvetlenie, ви дава възможност да съчетаете практичното с красивото. Изкуственото осветление в едно толкова специфично помещение вероятно има най-много изисквания по отношение на важните фактори: квадратура, обзавеждане, степен на влажност и начин на използване. Препоръчваме да се консултирате със специалист за изготвяне на подходящ светлинен проект.

От какво трябва да зависи изборът?

Изборът на осветителни тела за баня е обвързан с няколко специфични особености на въпросното функционално помещение. В баните на болшинството апартаменти липсва прозорец, през който парата да бъде изведена от помещението. По този начин, всеки път, когато си вземате душ, пространството ще се изпълва с пара, която впоследствие ще кондензира по стените и по осветителите.

Обезателно купувайте лампи за баня, класифицирани като такива. Луничките са най-предпочитан вариант в последните години, макар и сравнително по-трудни за монтиране и свързване от останалите. Желателно е осветителят, който купувате да е със степен на защита IP67. Тя указва наличие на защита от прах, влага и водни пръски.

Начинът, по който желаете да разпределите светлината също е от голямо значение. Често в по-малките бани се залага на само едно осветително тяло, обикновено окачено на тавана. На помещенията с по-голяма квадратура определено ще бъдат нужни различен брой влагозащитени осветителни тела за баня.

Имайте предвид, че осветлението в банята обикновено има функционални и декоративни свойства. Самото помещение е разделено на функционални и опционални зони. Функционалните са обикновено мястото, където се намират мивката и огледалото, а също и душ зоната или ваната.

Това означава, че ще ви бъдат нужни поне няколко осветителни тела за баня, затова и техните цени са от значение при избора на вид и модел. Бихте могли да изградите ефектно-функционална светлинна система, включваща поне два стенни осветителя, разположени от двете страни на наличното огледало, плюс няколко симетрично разположени на тавана лунички.

Понякога хората се спират на вариант от само едно осветително тяло за банята, намирайки за удачно да го разположат над огледалото. Често решението се оказва погрешно, особено ако не са правилно преценени видът и местоположението на светлинния източник. Когато светлината пада отгоре, издължените сенки върху лицето ще отнемат прецизността, нужна за гримиране, бръснене и други процедури, свързани с тоалета.

Тук идва и важната роля на луните. Разположени около въпросното пространство, те ще омекотяват светлината и ще я разпределят равномерно. Остава в сила и тенденцията да се използват луминисцентни лампи за баня над огледало. Те имат влагозащитен корпус, а освен това са характерни с мекото си светене.

Специално за бани са проектирани чудесни осветители  от този вид. Дизайнът им допринася много за цялостния облик на помещението, а светлината (ако е избран правилно светлинният източник) е достатъчно силна, но не и заслепяваща. Не можем да не изтъкнем и факта, че са изключително икономичен консуматор на електричество.

В зависимост от височината на тавана и големината на огледалото, е удачно използването на две вертикални лампи за баня, като тези от серия ANITA от нашата колекция, чиито цени са супер изгодни, предвид техните визия и качество. Разположени симетрично от двете страни на огледалото на височината на очите, те ще задоволят нуждите от повече светлина в този участък.

Луните са предпочитан източник на светлина в последните години за това важно място. Макар и рядко да се използват като основно осветление в банята, те допринасят за приятната атмосфера в нея. Крайният резултат е наистина впечатляващ, но подобна светлинна инсталация е желателно да се изпълни професионално.

Ефектните лунички се вграждат в стени, тавани и мебели, като за целта е важно, освен да бъдат именно влагоустойчиви лампи за баня, и да им се осигури подходяща основа. Моделите с LED дизайн, са добро решение, защото крушките им не отделят топлина по време на работа. Въпреки това е важно плоскостите, които ще се използват за окачен таван да бъдат от специален материал, който няма да пожълтее и да се покрие с плесен след известно време.

Луничките са характерно за всяка модерна баня осветление. Те придават характер на цялото пространство, а също и невероятно луксозно излъчване. Ако сте от щастливците, оборудвали банята си с вана, обезателно поставете няколко лампички тип луна около нея. Така ще създадете изключително приятна интимна атмосфера в зоната за релакс.

Защо да изберете нашия магазин за покупката?

Има редица причини да изберете не друг, а именно нашия магазин за покупка на осветително тяло за банята. На първо място, ние ви позволяваме да закупите нужните ви светлинни източници изцяло онлайн, така че да не влизате в излишен разход не само на средства, но и на време. Продуктите са детайлно представени в каталога ни, придружени от снимки и текстова информация.

Предлагаме изделия на водещи производители на осветители, което е гаранция за високото качество на всяка предлагана лампа за баня. В колекцията ни ще срещнете изящни произведения на марките: DLight, ESTO и Luxera, представени в богата гама от форми, цветове и дизайни. В случай че ви интересуват чудесните луни, ще ги откриете в отделна, специално обособена за тях подкатегория.

Виж още...


© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart