Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

LED лампи и крушки Цокъл G5.3 и GU10Покажи:
Ред:

Онлайн магазин E-osvetlenie ви предлага невероятно разнообразие от осветителни тела. За да можем да ви осигурим всичко необходимо за вашата светлинна инсталация на едно място, ние се погрижихме да включим в каталога си и всички познати и използвани днес електрически крушки. В този раздел са представени LED лампите с цокъл G5.3 и GU10.

С какво се отличават от останалите?

Противно на очакванията, цокълът, обозначен с буква „G” не е нова разработка. Тази спецификация при електрическите крушки датира от 1893г. Въпросният вид цокли е познат още с наименованието двупинов (BI-PIN), заради основата, която вместо резба използва две (или повече) издадени иглички, посредством които крушката се захранва от електрическата инсталация.

Би-пиновият цокъл е изобретен от Реджиналд Фесенден като алтернатива на патентованите от Едисон лампи с винтов цокъл. Обозначението при тях е отново под формата на буква-цифра-буква, като буквата в края се изписва опционално. Крушките от въпросната разновидност се обозначават винаги с първа буква „G”, последвана от незадължителните букви U, X, Y, Z.

В случая обозначението „GU” показва, че лампата има фиксиран механизъм за физическото ѝ укрепване. Цифрата показва разстоянието между пиновете. При продуктите от настоящия раздел, то е съответно 5. 33мм и 10мм, а пиновете са с кръгла форма. led лампи с цокъл G5.3 се предлагат и с маркировка MR16.

Те работят на 12 и 24V напрежение, поради което за използването им в стандартната електрическа инсталация от 220V, те се нуждаят от съответния захранващ блок/трансформатор. Крушките GU10 (MR11) са завъртащи се със заключване и се различават по рефлектора. Работят на 120 и 220V, поради което могат да се използват директно, без преобразувател на напрежението.

Двете разновидности при LED електрическите крушки намират широко приложение в съвременната светлинна инсталация. Могат да се използват за вграждане в окачени тавани и инсталации тип „Звездно небе”. Заслужава си да инвестирате в тях, заради икономичната им работа, дълъг работен живот и възможност за регулиране силата на светене.