ᐉ Цокъл Е27 — E-Osvetlenie


Ред:В този раздел на онлайн магазин за осветителни тела e-osvetlenie. еu, са представени LED крушките с цокъл Е 27. Предоставено е разнообразие от лампи с най-различно приложение. Продукти с високо качество, дело на престижни производители като DLight, Horoz и NVC на невероятно изгодни цени, ви очакват в категорията.

Предимства и характеристики

Електрическите крушки от всички разновидности имат еднаква конструкция. Независимо на коя технология на светене са базирани, те се състоят от стъклен балон и метална основа. Основата е тази, посредством която всяка ел крушка се захранва от електрическата мрежа и се свързва с осветителното тяло. Нейната големина (диаметър) се определя с мерната единица цокъл.

Цоклите при електрическите лампи са стандартизирани в целия свят. Техните спецификации са определени от международните комитети по стандартизация. Обозначават се с буква и цифра, като числото след буквата показва диаметъра на цокъла в милиметри – в случая цокълът е 27 мм. Те са стандартни, взаимозаменяеми лампи работещи на 220V напрежение, чиято мощност може да достигне до 200W.

С буквата „Е” е обозначен видът на резбата на цокъла. В случая се касае за Едисонова (дясна)резба, посредством която лампата се завинтва до плътно прилягане във фасунгата. Едисоновата резба е стандарт при цоклите на електрическите крушки. Както самото име подсказва, резбата е дело на Томас Едисон. Лицензирана е през 1909г. под търговската марка „Mazda”.

Предимствата на LED крушките са добре известни – неслучайно постепенно се налагат като стандарт в изкуственото осветление. Предимство на тези с цокли със стандартен диаметър, е тяхната съвместимост с почти всички видове осветителни тела. С продуктите от тази категория можете да оборудвате всички осветителни тела в дома си, заменяйки с тях лампите с нажежаема жичка.

Ние ви предлагаме разнообразие от електрически лампи с цокъл Е 27 от типа светодиод. Мощността им е различна, за да изберете модел, отговарящ на конкретните ви предпочитания. Имаме малки цветни крушки от 1W, както и класически модели Globe A50 – A55 с мощност: 3, 5, 8 и 10W. Можем да предложим още димируеми, тип рефлектор, SENSORLED, и изобщо пълната гама крушки със стандартен диаметър на цокъла.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart