ᐉ Метал халогенни лампи, метал халогенна лампа 400w, 70 w — E-Osvetlenie


Ред:Широк спектър от метал-халогенни лампи ще откриете в каталога на Е-osvetlenie. С различен цокъл, мощност на светене и размер, продуктите ни са подходящи за различни приложения. Лампите ни са на изгодна цена и с безупречно качество. Дългият им и безпроблемен живот е гарантиран, благодарение на стриктния подбор на разработки, направен от нас.

Характеристики и приложение

Едва ли ще срещнете метал-халогенна лампа в жилищното осветление. Този вид крушки имат специфични характеристики и приложение. Светлината се произвежда посредством електродъгов разряд, преминаващ през газообразна смес от живак и метални халогениди (халиди). Халиди са всички съединения на металите с бром и йод.

Светлоизточниците тип метал-халоген са вид газоразрядни лампи с висок интензитет. Поради състава си, те наподобяват живачните, но различното при тях е съдържанието на метални халогениди в дъгоразрядната тръба. С тяхното добавяне се подобрява ефективността и цветното представяне на светлината.

Халогенната лампа се състои от керамична, и по-често от кварцова дъгоразрядна тръба, съдържаща газове и разрядник. Тя е капсулована в по-голям стъклен балон, който във вътрешността има покритие, предназначено да филтрира ултравиолетовата светлина. Тъй като при работа газът е под високо налягане (между 4 и 20 атм.), се изискват специални, обезопасени тела.

Различните видове метал-халогенни лампи имат няколко сходни характеристики, най-важната от които е мощността на светлинния поток. Ефективността на светене при тях е около 75 – 100 Лумена на ват, с което превишат пет пъти тази на обикновени крушки с нажежаема жичка и най-малко два пъти тази на луминисцентните лампи.

По тази причина не бива да се изненадвате, когато срещнете в търговската мрежа метал халогенна лампа 400W и дори 700W. С изключително мощното им светене се обяснява специфичното им приложение. Халогените са най-ефективните източници на CRI бяла светлина, и като такива, те са особено подходящи за места с повишени светлинни нужди.

Съвсем обективно е решението в индустриални и обществени обекти осветлението да се изпълни с метал халогенна лампа 700W, защото само един такъв светлинен източник може да покрие периметър, за какъвто са нужни най-малко 10 източника от друг вид. Халогените са широкообхватно осветление, приложимо, освен в автомобилните фарове и в големи зони с обществено значение – паркинги, спортни комплекси, търговски обекти и др.

Важна подробност, на която трябва да обърнете внимание, е цокълът на въпросната група електрически крушки. Лампите ни са представени в почти всички видове цокли – от стандартния за страната ни Е27 и Е40, до по-специфичните G12, G8.5 и RX7s. Имайте предвид, че лампата има период на подгряване преди достигане на максималната мощност на светене.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart