Безплатна доставка При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти 14 дни право на връщане.

Проверка на пратката Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка Лесно и удобно!


Трансформатор електронен 12V 150W HL372 220V към 12V AC

Трансформатор електронен 12V 150W HL372 220V към 12V AC

Код на продукта: HL372
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 10,50 лв. 9,98 лв.
Кол-во: +
-

Електронен трансформатор 150W 220-240V/12V AC

Употреба: за лунички

E-osvetlenie.eu ви осигурява удобен достъп до висококачествен електронен трансформатор 220V - 12V на много изгодна цена. Той е важна част от управлението за халогенни лампи и може да послужи за трансформиране на напрежението от 220V към 12V, нужно за захранване на светлинни инсталации, включително халогенни луни. 

Предназначение и свойства

Електронният трансформатор 12V 150W е с много ниска загуба на енергия, благодарение на високата си ефективност. Задачата му е да преобразува високоволтовия ток в нисковолтов, за да бъдат безопасно свързани осветителните халогенни тела тип луна. Продуктът гарантира дългосрочно използване и напълно безопасна работа.

Налична е електрическа изолация между първичната и вторичната страна, както и защити съответно срещу късо съединение, претоварване и прегряване. Трансформаторите са технически средства за преобразуване на електрическа енергия.

Те служат за пренос и потребление на електричество, като запазват физическата същност на енергията, променяйки само основните ѝ параметри – напрежение, честота, брой на фазите и формата на сигнала. Процесът протича в няколко стъпки, представляващи комбинация от последователни трансформации в електрическата верига.

В случая имаме устройство, с чиято помощ променливото мрежово напрежение от 220 волта се променя в постоянно с по-нисък волтаж или с други думи – 220V - 12V трансформатор. В зависимост от основните си функции, преобразувателите служат за трансформиране на електрическата енергия по няколко показатели:

  • За преобразуване параметри на електрическия ток;
  • За регулиране и стабилизация на параметрите на ел енергията;
  • За регулиране и управление на генератори и ел. консуматори.

Електронният трансформатор 150W е ефективно и икономически изгодно техническо средство за преобразуване на електрическия ток, благодарение на използването на разнообразни схемни решения без механични движещи се части. Процесът на трансформиране преминава през няколко фази, като електронните преобразуватели съдържат източник на постоянно напрежение, генератор на променлив ток, преобразувател и токоизправител.

Последователността на преобразуването включва няколко трансформации на електрическата енергия посредством полупроводникови преобразуватели работещи в генераторен режим. Променливото напрежение е с формата на синусоида или импулсна поредица. Вторият етап изисква създаденият променлив ток с работната честотата на генератора да се включи към първичната страна на трансформатора, при което индуктивната връзка между намотките се осъществява чрез затворената магнитна система на магнитопровода.

Електронният трансформатор 220V 12V е с намалени габарити, поради по-високата му работна честота и използването на подходящи феритни материали. Тези преобразуватели се отличават с висока надеждност, дълготрайност и висок КПД – 80 %. При електронното преобразуване с използването на преобразувател, се осъществява галванично разделяне на основния източник на DC напрежението от изходното.

Елементът отговаря на директивите на ЕС за качество и безопасност на електроматериалите и консумативите за осветление.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.

Лесна поръчка

Трансформатор електронен 12V 150W HL372 220V към 12V AC × 1 бр.

Цена: 9,98 лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.

© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart