Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

Флуоресцентни тръбиПокажи:
Ред:

В категория Флуоресцентни тръби ще намерите широк диапазон от решения за осветяване на помещения в сгради с различно предназначение. Предлагаме продукти с безупречно качество на разумни цени, дело на утвърдени производители. В онлайн магазин e-osvetlenie. eu ще намерите не само разнообразие от осветителни тела, но и нужните за тяхната работа източници на светлина – крушки и лампи.

Характеристики и предимства

Пурата, такава, каквато я познаваме днес, е представена за първи път именно под формата на газоразрядна лампа. Това наименование идва от принципа на работа на въпросния вид осветители. Светлината при тях се получава от разряд на инертен газ, посредством подаване на електрически импулс между анода и катода на лампата.

Тялото на лампите от конкретната разновидност е много по-различно от добре познатата ни крушка с нажежаема жичка. То е с форма на тръба, като тук отново имаме стъклен балон, в който обаче, вместо проводник има вид инертен газ, какъвто са неонът, аргонът и ксенонът. В случая по-интересно е покритието от луминофор, на който се дължи ефектът, познат като луминисценция.

Важна особеност на флуоресцентната тръба е размерът. Двете най-масово използвани разновидности, включително представени в каталога ни, са Т8 и TL5. Т8 вариантите могат да се забележат по-често в обществените сгради и изключително рядко в жилищната осветителна система.

Лампите тип пура, които можем да забележим в много домове са от типа TL5. Те са с по-малък диаметър и обикновено се предлагат под формата на модул – тяло с интегриран баласт и стартер и пура. Другият вид Т8 е предназначен за интегриране в специални тела, предимно монтирани на таван.

И двата вида флуоресцентни тръби, макар и с различен диаметър, се предлагат в едни и същи стандартни дължини – 60 см, 120 см и 150 см. Предимствата им като икономичен източник на светлина са безспорни. Те консумират много по-малко електроенергия, за да осигурят същата сила на светене, каквато предлагат обикновените крушки. Имат отлично цветопредаване от 6500K, което е най-близко до естествената слънчева светлина.