Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

Флуоресцентни не интегрираниПокажи:
Ред:

От онлайн магазин E-osvetlenie eu вече можете да закупите и енергоспестяващи флуоресцентни не интегрирани лампи. Тук тази разновидност на флуоресцентното осветление е представена в солидно разнообразие. Можете да закупите модел с дву или четири-пинов цокъл тип 2G11, G23, G24 и др. Предлагаме продукти на утвърдени производители, за да ви гарантираме дългосрочната им и ефективна работа.

Особености

Флуоресцентните лампи замениха още преди около 10 години класическата крушка с нажежаема жичка. Те я изместиха като най-масов източник на изкуствена светлина, поради по-високата си енергийна ефективност и по-дълъг работен живот. Енергоспестяващите крушки са вид газоразрядни лампи, защото, за да функционират те използват разряд на инертен газ – предимно аргон и неон.

Характерно за всяка флуоресцентна лампа, независимо от нейния вид – пура, спирала, кръгла и т.н., е нуждата от електронно или електромагнитно устройство, което да регулира енергийния поток – баласт. Баластът осигурява нужното за запалване на лампата високо напрежение (около 1000V), а впоследствие ограничава протичащия през лампата ток.

Освен от баласт, луминисцентните лампи се нуждаят и от устройство, което да затваря електрическата верига при включване на лампата – стартер. Тук откриваме разликата между интегрираните и не-интегрираните варианти. Интегрираните използват корпуси с интегрирани гнезда за баласта и стартера.

При не-интегрираните, електронният баласт е вграден в цокъла на лампата, така че да е възможно те да бъдат включвани директно в ел мрежата с напрежение 220V. Те са най-лесният начин да се заменят крушките в жилищата и обществените сгради с енергоспестяващи, без да е нужно сложно техническо оборудване.

Предвид особения вид на цокъла у някои разновидности обаче, трябва да се вземе предвид вида на осветителното тяло, към което ще се присъединят. Формата на фасунга трябва да отговаря на тази на цокъла на газоразрядната лампа. В каталога ни ще срещнете широк диапазон от решения за икономично осветяване на затворени помещения.

Лампите ни са разработени по изцяло нова технология, благодарение на която са повишени не само светлинните им характеристики, но и тяхната безопасност. Опасността при тази група източници на светлина идваше предимно от наличието на живачни съединения, които в съвременните модели са заменени от специални трифосфорни покрития.