Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

Управление за флуоресцентни лампиПокажи:
Ред:

Ако вашият проект за осветление включва използването на флуоресцентни лампи, то определено трябва да се снабдите и с качествено, и съвместимо електронно или електромагнитно устройство за управление – дросел. Тук в e-osvetlenie. eu ще ви предложим най-добрите съвременни разработки на марките Philips и Osram. С тях си гарантирате дългосрочна и ефективна работа на осветителите.

Каква е неговата функция?

Предвид принципа на работа на флуоресцентното осветление, ламите от въпросния вид са класифицирани като газоразрядни. Основен техен представител е пурата, позната още като луминисцентна тръба. За да свети, тя се поставя в специална алуминиева конструкция, предимно окачена на тавана. Този вид тела се предлагат във вариант с от една до три или четири пури.

Конструкцията на лампата представлява стъклена тръба, запълнена с инертен газ (неон, аргон, ксенон) и живачни съединения. В двата края на тръбата са запоени електроди, осигуряващи връзката на лампата към захранването. Когато между двата електрода протече електрически импулс, газът в капсулата йонизира и започва да излъчва ултравиолетова светлина, която обаче е в невидимия за човешкото око светлинен спектър.

За да се преобразува ултравиолетовата светлина в светлинен поток с необходимия нюанс, вътрешните стени на тръбата са покрити със слой фосфорни съединения – луминофор. Луминофорът предизвиква реакция, позната с наименованието луминисценция, откъдето идва и най-широко разпространеното име на лампите от този вид – луминисцентни.

Много важна част от работата на флуоресцентното осветление е управлението. За да светне пурата, ви е нужно електронно или електромагнитно устройство, състоящо се от стартер и дросел, които най-общо казано имат задачата да подадат по-високо напрежение, нужно за стартиране лампата, след което да поддържат напрежението на по-ниска работна честота. Дроселът изпълнява ролята на баласт-резистор при работа на флуоресцентната лампа.

В каталога ни ще намерите управление с различен капацитет на мощността за съответните видове флуоресцентни пури. Можете да изберете дросел за 4, 6 и 8 ватови пури, както и за комплекти с мощност 26W.