ᐉ Флуоресцентни лампи на топ цени, флуоресцентна лампа — E-Osvetlenie


Филтрирай по категория

Ред:От този раздел на фирмения ни уебсайт e-osvetlenie. eu, можете да закупите най-висок клас флуоресцентни лампи на максимално изгодни цени. Предлагаме също и нужното за тяхната работа управление и захранване (дросели), така че да можете да се снабдите с напълно окомплектовани осветители от едно място, без излишен разход на средства и време.

Какво представляват?

Флуоресцентната лампа е най-масово позната във вариант на тръба/пура. Тя се използва от десетилетия в търговски обекти, обществени сгради и производствени предприятия. Характерно за този тип светлинен източник е използването на разреден газ, който е първата използвана ефективна алтернатива на крушките с нажежаема жичка.

Принципът на работа на класическата флуоресцентна лампа е следният: Корпусът ѝ се състои от стъклен балон, запълнен с разреден газ ( неон, аргон, ксенон и др.), който от вътрешната страна е запълнен с луминофор. При подаване на напрежение между анода и катода на лампата протича газов разряд съпроводен от ултравиолетово излъчване, което води до луминисценция на луминофора.

Разлика между двата светлинни източника – класическата крушка и флуоресцентната тръба има и в принципа на захранване. Флуоресцентните тела се нуждаят от контролиращ уред (баласт), който да регулира потока на енергия, протичаща през лампата. Лампите тип газоразрядни превръщат електрическата енергия в полезна светлина много по-ефективно от обикновените, използвайки по-малко електричество, за да излъчат същото количество светлина.

По отношение на енергийна ефективност те превъзхождат класическата крушка, но към момента лед осветителите ги превъзхождат в това, и в редица други отношения. Въпреки всичко, предимствата им като светлинен източник не могат да бъдат пренебрегнати. Макар и с първоначално по-висока цена от тази на крушките, флуоресцентните тела гарантират значително свиване на разходите за осветление.

Ефективността им на светене също не подлежи на съмнение. Значително повече е количеството видима светлина, която те произвеждат, преобразувайки електрическата енергия – 22% в сравнение с 5% при обикновената лампа. Ефикасността им се движи между 16 и над 100 лумена на ват. Най-често срещани са лампите с ефективност 50 до 67 лумена на ват.

Не липсват и недостатъци при осветлението с флуоресцентни лампи. Магнитният баласт при болшинството тела причинява трептене с честота 100 – 120 Hz, което може да причини дискомфорт у хората с фоточувствителност – главоболие и смущения в зрението са най-често срещаните оплаквания.

За да се подобри работата на въпросната група светлоизточници, днес производителите влагат в работата им редица подобрения. Philips например предлага разработки с добре дефиниран светлинен спектър и ниско налягане, оптимално настроен да осигурява отлична осветеност на повърхностите. В каталога ни ще намерите тръби излъчващи ярка бяла светлина с цветна температура от 6500K.

Флуоресцентните пури, които можете да закупите от нас  принадлежат към двете основни разновидности що се касае до размера – Т8 и TL5. Всеки модел може да се закупи в предпочитаната дължина, стандартна за пурите – 60, 120 и 150 см. Важна част от колекцията ни с флуоресцентно осветление са и енергоспестяващите интегрирани крушки.

Крушките са представени в различни вариации – U-образни, тип глобус, лотос, спирала и класическа крушка. Имаме готовност да предложим и дросели в широк диапазон от степени на мощност – от 4 до 58W. В случай на затруднения и нужда от допълнителна информация, екипът ни е насреща да ви съдейства за правилния избор на осветителни тела.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart