Makel - Влагозащитен IP55Ред:Вижте всички Makel контакти

Ключове и контакти за управление на електрозахранване са необходим компонент от бита. Конструкцията им днес е разнообразна и определя начинът на контрол на електроуредите – включване, изключване и превключване на степените на интензивност на работа. Тези компоненти се характеризират с бутони тип клавиш, от единичен или сериен вид, за активиране на единични или няколко броя уреди/осветителни тела. Те са вградени в конзола, която се монтира директно в стена.

Контактът Шуко с двуполюсно гнездо, който се използва за токоотдаване по нашите географски ширини, също е вграден в пластмасова приставка. Изключително удобно решение са комплектите ключ/контакт, чието присъствие улеснява и ускорява електрификацията. Материалът на изработка трябва да е топлоустойчиви и с изолационни свойства. Сред характеристиките му, особено важна е устойчивостта срещу влиянията на средата – влага, прах и твърди частици. 

Електрифициращите части на Makel

Турската компания се изявява с дългогодишни традиции в проектирането на електрифициращи компоненти за битови и промишлени нужди. Категорията включва модели с висока степен на влагозащита – IP55. Рейтингът  осигурява достатъчна защита от прах за работа в открита среда, и активност при намокряне с водни струи от всеки ъгъл, при интензивност 12.5 литра на минута.

Селекцията съдържа разнообразие от продукти за контролиране и токоотдаване. Потребителите могат да се възползват от стандартен, сериен (двойни и тройни) и девиаторен ключ за различен тип контрол върху осветително тяло. Те се отличават с изключително привлекателна визия – механизмът е в конзолна кутия, като двата детайла са в различни нюанси на синята и сивата гама.

Разделът включва и различни конструкции на единичен и двоен контакт с капак, както и комплект обикновен и сериен ключ/контактен отвор. Такава комбинация е изключително подходяща за интериор и открити пространства. Капакът прилепва плътно и предпазва конструкцията от миниатюрните прахови частици, които биха запушили контактните отвори. Материалът е висококачествена пластмаса с матов завършек. Освен че е защитена от вредни влияния, по нея не остават следи от пръстови отпечатъци.© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart