ᐉ Makel влагозащитен IP44 — E-Osvetlenie


Ред:Разгледайте пълния Макел каталог.

Ключът за включване/изключване на осветителни тела активно започва да присъства в интериора, съвсем скоро след въвеждането на електрификацията като удобство в домовете. Разновидностите им се променят през годините, за да достигнат до настоящата си визия на бутон-клавиш, вграден в специална конзола, която се монтира директно в стена.

Ключовете се използват като за стартиране и спиране на електрозахранване, така и за регулация честотата на токът, която определя работната активност. За извършване на тези няколко опции са предвидени компоненти с различна конструкция и начин на свързване – с един или два проводника. Според тези параметри, ключът бива:

  • Обикновен единичен – управлява едно осветително тяло/уред;
  • Сериен – няколкоклавишен (двоен или троен), който управлява няколко електроуреди;
  • Девиаторен – контролира интензивността на работа (светлина, топлина) от две места;
  • Кръстат – управлява интензивност от три места;

Контактите за токоподаване според европейските стандарти са тип Шуко с два полюса и 15 мм. дълбочина на гнездото. Контактът днес е оборудван и със защита от пренапрежение и влага. Специален капак го превръща в подходящ механизъм за електрифициране на външни площи.

Красиви и влагоустойчиви ключове и контакти

Makel е турска компания с дългогодишни традиции в производството на битови и промишлени компоненти за електрификация. Компанията заимства от традициите и най-актуалните тенденции във визията на модерният дом, за изработка на стилни и функционални механизми за контакт и управление на захранване. Те се вписват ефектно във всеки интериор. Голяма част от продуктите са прекрасен избор за открити пространства, заради материалът,  защитен от прах и влажност.

Категорията ни предлага висококачествени ключове тип клавишен от всеки тип описани модели, единичен контакт с капак и комбинация ключ-контакт за лесно и бързо използване на необходимите ви уреди по всяко време. Освен че са с срасив и стилен дизайн, те са изработени от висококачествена пластмаса с рейтинг за прахо- и водоустойчивост IP44, която е адаптирана за работа при струи вода от всички посоки и твърди частици над 1 мм.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart