ᐉ ЩЕПСЕЛ ШУКО С КЛЮЧ, 220VAC, 16А, PVC, KF-CRK1 на топ цена — E-Osvetlenie

Безплатна доставка При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти 14 дни право на връщане.

Проверка на пратката Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка Лесно и удобно!


ЩЕПСЕЛ ШУКО С КЛЮЧ, 220VAC, 16А, PVC, KF-CRK1

ЩЕПСЕЛ "ШУКО" С КЛЮЧ, 220VAC, 16А, PVC, KF-CRK1

Код на продукта: KF-CRK1
Наличност: Наличен
Цена: Наличен 3,67 лв. 3,38 лв.
Кол-во: +
-

Щепсел

 

  • тип - шуко;
  • модел - KF-CRK1;
  • максимално работно напрежение - 250 VAC;
  • максимален ток - 16 А;
  • материал на корпуса - PVC;
  • три пластина за фаза, нула и заземяване;
  • максимално сечение на захранващия кабел на консуматора трябва да е до 4 mm2;
  • цвят - бял;
  • размери на корпуса (д/ш/в) - 40.5 х 20 х 64 mm.

Наличието на щепсел с ключ ви спестява нуждата да поставяте и изваждате присъединителния елемент на електрически консуматори от контакта след всяка тяхна употреба. Всеизвестно е, че многократното включване и изключване води до разхлабване, а при слаб монтаж и до изваждане на контактната кутия от гнездото при стенен монтаж. Този електрически компонент осигурява изключително удобство в ежедневието.

Характеристики на продукта

Продуктът, представен на тази страница на електронния ни каталог представлява триполюсен щепсел тип Шуко, предназначен за включване и изключване на консуматори посредством ключа, вместо чрез физическо отстраняване на щепсела от захранващия контакт. Корпусът е изработен от пластмаса, а степента на защита срещу проникване на елемента е IP20.

Характерно за щепселите с бутонно изключване е широкото им приложение. Те са особено полезни в бита, както и при ремонт и подмяна на захранващи кабели на електроуреди, а също и за създаване на удължители и разклонители. Щепселът осигурява свързване на кабела с контактното гнездо на контакт, удължител или разклонител. Изводът за кабела е под ъгъл 90° спрямо щепсела.

Техническите параметри на продукта са стандартно съвместими с електрическите инсталации у нас. Уредът е с максимално работно напрежение - 250 VAC и максимален ток 16А. Разполага с три пластини за фаза, нула и заземяване, а материалът, от който са изработени пиновете е метал с покритие.

Външната конструкция е бяла, изработена от висококачествен PVC с висока температуроустойчивост и добри изолационни свойства. Видът на присъединяващия елемент е Г-образно шуко. Габаритните размери на модела са: 64x40.5х20мм. Препоръчва се максималното сечение на захранващия кабел на консуматора да бъде до 4 mm2.

Щепселите тип Шуко са най-масово използвани за присъединяване на електрически консуматори към ел инсталацията. Терминът „шуко” е съкратена версия на немското понятие „Schutzkontakt“ (буквално: „защитен контакт“). С него се указва, че щепселът и гнездото са снабдени със защитни заземителни контакти (контактни пластини). Обикновено присъединителите от вида се използват във вериги с 220 – 230 V, 50 – 60 Hz и за токове до 16 А.

Щепселните кутии от въпросния вид са токоотдаващо електроинсталационно изделие. Те са двуполюсни и в зависимост от потребностите се произвеждат за открита, за полускрита и за скрита инсталация. Свързват се към двупроводната електрическа мрежа, като при монтажа контактните пластини на защитното зануляване се свързват към нулевия проводник.

Произвеждат се с капак с дълбоко защитно гнездо с дълбочина от 15 mm, в която се включва щепселът. Водещите прорези в капака на контакта и водещите ребра на щепсела са интегрирани в надеждна механична връзка. Триполюсният щепсел Шуко с ключ е идеално решение за присъединяване на битови уреди като бойлери, електрически печки, отоплители и др.

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.

Лесна поръчка

ЩЕПСЕЛ "ШУКО" С КЛЮЧ, 220VAC, 16А, PVC, KF-CRK1 × 1 бр.

Цена: 3,38 лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.

© 2014-2022 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart