ᐉ Електрически щепсели, трифазен щепсел, шуко видове — E-Osvetlenie


Ред:Класическият щепсел е най-популярното и единствено по рода си устройство за директна електрификация, което е еднакво приложимо във всякакви условия – интериор (домашни, обществени и индустриални пространства) и открити строителни площадки и съоръжения. Той е обвързан с кабел с различна дължина, според параметрите на конкретен електроуред и помещение.

Щепсели днес се използват за електрозахранване на почти всеки уред. Той е механизъм, проектиран с разнообразие на корпусният дизайн и функциите си. Щепселът представлява накрайник на конкретен уред, или крайната част на разклонител с няколко гнезда. Предназначен е за включване към централната електропреносна мрежа, откъдето черпи електрическа енергия.

Какъв тип щепселов накрайник ви е нужен

Регионите по света се електрифицират според различни стандарти, които се отразяват и върху щепселовата конструкция. Най-общо, тя представлява корпус от топлоизолационен материал, завършен с пластини от метална сплав, които осъществяват електрификационният контакт.

Устройството, използвано в голям брой страни от Централна и Източна Европа, е щепсел “Шуко”. “Шуко” е преводна разновидност на немската дума „Schutzkontakt“, която в буквален превод означава токоподаващ контакт със защита. Всички модели от този тип са със защита от токови инциденти. Системите, в които те са активни участници, имат токово напрежение 220 V и 16А.

Щепселите от този вид са проектирани за тоководящи гнезда от същият тип, с дълбочина 15 мм. Щепселовият корпус е пластмасова конструкция с два еднакви контактни щифта с дължина 19 мм. и диаметър 4,8 мм., изработени от метал с висока проводимост – обикновено месинг. В страничните части са монтирани контактни пластини за зануляване с цел защита.

Всички необходими компоненти за пренос на електроенергия

В E-osvetlenie е събрана категория от всички видове щепсели, които могат да открият приложение в електроинсталация. Предложенията се различават по конструкция, но и по дизайн и материал на изработка. Класическите “Шуко” присъстват като няколко красиви разновидности с работна активност 6, 10 и 16A.

Сред двуполюсните варианти се откриват прав модел за директно включване в централната мрежа, и извит корпус под ъгъл 45° и 90°. Механизмите са функционални и лесни за свързване с кабел. По-усъвършенстваните модели имат електрически ключ-клавиш в задната си част. Други са оборудвани със стабилна дръжка тип ринг в малък и голям диаметър, която осигурява удобен захват и безопасност.

Продуктите са от висококачествена PVC пластмаса или бакелит. Металните контакти са от месинг, както и страничните нарези. Щепселите с гумирана повърхност, са и с най-висок процент сигурност против счупване и драскотини по тялото, което е много важно, заради изолационните му свойства. Всички предложения са изработени като прекрасен визуален акцент в черен и бял цвят, съчетаващ се с всеки тип облицовка.

Щепселови накрайници за трифазен ток

Освен стандартни компоненти за захранване, категорията ни представя няколко модели трифазен щепсел, използвани за транспорт на електронергия в инсталации със значителна мощност. Тези продукти са използвани в промишлени и индустриални заводи, където се работи с машини с висока необходимост от електроконсумация. Конструкцията им е комбинация от 4 проводникови компоненти (три фази и заземяване), които се захранват с ел. ток 380 V и 16-25A.

Нашите предложения са четириполюсни, с три 16A-ови контакта и един заземителен, и същата конструкция в 25A-ов вариант. Те са изработени от бакелит с месингови контакти, а някои от по-усъвършенстваните модели - с гумирано покритие. В серията се откриват и трифазни триполюсни модели, с номинален ток за всяка фаза 16A.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart