ᐉ Щепсел и Куплунг — E-Osvetlenie


Филтрирай по категория

Ред:Електрификацията в домашни условия, промишлени заводи и открити пространства е свързана с едни и същи компоненти, различаващи се по материал на изработка и конструкция, за различните условия. Най-важните от тях са токоподаващите контакти и контактните щепсели, които свързани осъществяват захранване на електроуреди и инсталации.

Щепсел и подвижни контакти за по-улеснено ежедневие

E-osvetlenie представя категория електрифициращи компоненти, подходящи за интериор и външен монтаж, на производители като Makel, Атра, Legrand, и български компании с отлични разработки в сферата. В категорията се откриват щепсели и куплунзи тип Шуко, с удобен и естетичен дизайн, който преодолява всички бариери към електрозахранването.

Щепселите биват еднофазни и трифазни. Трифазните са проектирани с по два месингови щифта на всеки полюс. Обикновеният вариант се среща в изчистен прав дизайн за директно включване, ъглов модел, тяло с дръжка-ринг и корпус с ключ. Той е изработен от PVC или бакелит, с месингови контактни щифтове.

Голям брой от продуктите са уплътнени с гумирано външно покритие. Гумата предпазва основата от счупване и надраскване, което практически превръща тези продукти в части за дългогодишна електрификация. Налични са модели от 6, 10 и 16 А, като сред тях присъстват и прекрасни за открит монтаж варианти, със защита IP44.

Куплунгът е подвижен токоподаващ контакт. Предимството, че не е обвързан с кабели, е допълнено от компактната структура, и бързата и качествена доставка на електрически ток. Селекцията ни разполага с едногнездни и многогнездни устройства от този тип, някои от които с вид на стандартен контакт, а други – с оригинални дизайнерски форми, защитени от капак.

Материалите отново са покрити с плътна и еластична гума, а контактните пластини са от високопроводима метална сплав. Двуполюсното гнездо е проектирано специално за щепселовите корпуси от каталогът, но се съчетава подходящо и с детайли по избор. Дизайнът позволява лесен транспорт и пренасяне, а цената им е изключително изгодна.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart