ᐉ Термостати биметални на топ цени — E-Osvetlenie


Ред:Електроуредите притежават компонент за регулиране на мощността на постъпващото електрозахранване. Те са проектирани с определен капацитет на мощност и на температура, превишаването на които рискува функционирането им. 

Термостат за по-“щастлив“ дом 

Термостатът поддържа постоянна температура в рамките на електромеханичен корпус, с помощта на сравнително елементарна конструкция от датчик и регулатор. Той регистрира промените в температурата на корпусът и ги регулира автоматично до желаните параметри, чрез затопляне и охлаждане. Термостатите са неделима част от съвременните уреди, функциониращи чрез електроенергия. 

 E-osvetlenie представя категория универсални биметални термостати за високи и ниски температури, подходящи за различни битови електроуреди. Механизмите са автоматично възстановяеми, с диаметър на корпуса Ф 16-25 мм., с радиални или аксиални изводи, и се монтират чрез подвижна гривна. 

Принципът им на работа е следният: при определено ниво на нагряване, механизмът се изключва и след понижаване на топлината, се включва отново. В категорията са налични устройства с оптимален капацитет 225 °C – 70 °C (+/- 3 °C), които подновяват функциите си, след намаляване на градусите с 15-25 °C. 

Устройствата са с нормално затворен контакт (NC), с мощност 10A-20A/250 VAC. Изработени са от бакелит или висококачествена керамика. Изборът на правилният детайл зависи от типът електроуред, а в селекцията се откриват подходящи варианти за почти всеки тип битов електроуред, като терморегулаторът за маслени радиатори, с 5-700С диапазон. 

Термозащити за непредвидени случаи 

Компонентът, наречен термозащита/термоограничител, влиза в действие при повреда на термостатът. При достигане капацитетът на затопляне на уред, термозащитата прекъсва електрическата верига (фаза и нула) и осигурява време за охлаждане. Присъствието на този детайл е от изключително значение и не бива да се пренебрегва.

Селекцията разполага с еднополюсни и двуполюсни термоограничители за бойлер, с граница на температурна настройка под и над 100 °C, с възможно отклонение ±5-6 °С. Термозащитите са ръчно възстановяеми и невъзстановяеми. Материалите им са качествени и гарантират дълготрайна експлоатация.

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart