Четки за електродвигателиРед:Четки за електрически мотор се използват за стимулиране подаването на електрозахранване към роторна намотка на постояннотокови и променливотокови електродвигатели. Четките се присъединяват към системата със специални четкодържатели с различен механизъм и степен на пристягане, изработени от неръждаема стомана или месинг. Самата четка за ел двигатели са продукт на графит с проводникови свойства и с разнообразен състав – меден, въгленов, сребърен, естествен, смола, електрографит и др. 

Четката за електромотор – структура 

Графитната четка има важни комутационни функции и пряк контакт с намотката на роторът, обвита около желязно ядро. Контактът предполага триене на при работа, което е основна причина за износването на тези компоненти. Амортизацията се проявява чрез изтриване на графитното покритие. 

За да се удължи периодът на експлоатация, производителите на двигателни части проектират четките по специална технология, която осигурява устойчивост при интензивна работа, както и добра реакция в големи температурни амплитуди и влажност на въздуха. Качествените компоненти от този тип са пригодени за всякакви условия на средата, като осигуряват дълготрайна експлоатация и спестяване на електроенергия. Тези са едни от основните им предимства. 

Богата гама продукти за роторно задвижване 

Категорията в магазин E-osvetlenie включва разнообразие от четкови детайли за електродвигатели, проектирани за механизми с различни параметри, фази и протичане на токозахранването – постоянно или променливо. Конструкцията на всеки продукт се различава по няколко основни белези, засягащи отделните й елементи: пружина, накрайник и материал на изработка. 

Пружината бива центрирана и позиционирана странично, съобразно структурата на работното тяло. Тя е покрита със съответната графитена сплав, подпомагаща електрозахранването и задвижването. Накрайникът бива кръгъл и  П-образен. В селекцията се откриват продукти с ф 4-17 мм., от въглено- и меднографитени сплави. Потребителите имат възможност за избор на най-подходящите за двигателят си части.

Виж още...


© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart