Безплатна доставка

При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти

14 дни право на връщане.

Проверка на пратката

Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка

Лесно и удобно!

Нагреватели, фланци, анодна защита на бойлериПокажи:
Ред:

Нагревател за бойлер е компонент с основна значимост от частите, изграждащи електроуредът за загряване на вода. Затоплянето на течаща вода за битови и промишлени цели е съвременно удобство, и приборите за извършването му се усъвършенстват постоянно, в това число и най-значимите им компоненти. Конструкцията им е различна, в зависимост от моделът и марка на устройството за затопляне на вода. 

Как се нагрява водата в бойлерът 

Различават се две основни разновидности на нагревател бойлер: потопяем,  сух и серпентина. Потопяемият се намира под нивото на течността във водосъдържателят, което често е свързано с проблеми като натрупване на котлен камък, и риск от ръжда и корозия с времето. Те засягат не само нагревателят, но и свързаният с монтажът му фланец, и анодната защита. Съществува и реална опасност, варовикът да се отложи върху сондата на терморегулаторът. Последствията се проявяват с комбинирани симптоми: 

  • Бавно загряване;
  • Все по-ниска температура на нагряване;
  • Недобро отчитане от терморегулаторът и превишаване на допустимото ниво на температура; 

Любопитен факт е, че водата, независимо от съдържанието й - високоминерална с висок процент CaCO3 (твърда) и вода с ниско минерално съдържание, характерна за планинските райони, оказва отрицателно влияние върху нагревателят и прилежащите му компоненти. “Твърдостта” се изчислява с уравнението мг/л CaCO3/вода. 

Котленият камък (калциев карбонат) причинява петна с бял цвят, постепенно превръщащи се в твърд налеп, който понижава нагревателните свойства на металите. “Меката” вода, от друга страна, съдържа вещества, които й придават т.нар. некарбонатна твърдост – това са сулфати и хлориди на калцият и магнезият, които след определен период на експлоатация, се отразяват върху структурата на метални компоненти. 

Кои компоненти ни трябват при подмяна на електронагревател 

Потопяемите нагреватели за бойлери са изработени от метална сплав с нагревателна част от мед. Медта извършва по-качествено и бързо топлоотдаване, в сравнение с други метали. За предпазване от химичните съединения във водата, често е покрита със слой никел. Монтажът на потопяемият нагревателен компонент се извършва с фланец за бойлери – овален или кръгъл диск от галванично поцинкован метал, с емайл и уплътнение. Дискът разполага с отвори за електронагревател, терморегулатор, термоизключвател, аноден цилиндър, и се демонтира при подмяна на всеки един от тези детайли. 

Съвременните водосъдържатели са предпазени от въздействията на водата със специална изолация, и вредното й въздействие се отразява върху единственият елемент от метал – нагревателят. По тази причина, към конструкцията се добавя т.нар. анодна защита – тънък лост от цинк/магнезий с дължина 20-30 см. 

Функцията й е да поема въздействието на водопроводната вода, вместо електронагревателят - магнезият образува химична реакция с химичните компоненти във водата, и така омекотява водната маса. Защитата присъства във всеки емайлиран и защитен водосъдържател, където присъства потопяем електронагревател. Износването й представлява изтъняване на металната тръбичка, която след определено ниво на стопяване, трябва да се подмени с нова. 

Сухият електронагревател е елемент, вграден в тръба от метал със стъклокерамично покритие, обикновено изработен също от керамика. Той няма пряк контакт с водата и загрява стените на водосъдържателят, които затоплят съдържанието вътре. 

Поради конструкцията и разположението си, компонентът е напълно защитен от ръжда, корозия и налепи от варовик, и е с дълготрайна експлоатация. Разходите за електроенергия се понижават с бойлер от този тип - керамиката е известна с изключително високият си процент на топлоотдаване, и електронагревателят с керамично покритие е по-ефективен и икономичен от други видове метали. 

Богата гама части  

E-osvetlenie представя категория нагревател за бойлер с цена, неколкократно по-изгодна от тази в редица други магазини в търговската мрежа. Тя включва компоненти с мощност 2,5-3 kW от мед с прилежащ фланец-гайка, такива с термосонда, в права и извита форма, за проточни бойлери, както и тръбни сухи електронагреватели. В нея се откриват най-подходящи фабрични заместници за няколко модела на ЕЛДОМ, ARISTON, Diplomat и ТЕСИ.

В селекцията са включени и всички допълнителни консумативи за бойлери с потопяем нагревател или със серпентина: фланци за бойлер с една или две тръби и различен брой отвори, предназначени за устройства с марка Фламина, Теси,    ЕЛДОМ и др. Към тях са предвидени и уплътнители за фланец без отвори или с 6-8 отвори. 

За нуждите на устройствата с мокър електронагревател, разполагаме и с анодна защита на бойлери с размер ф18-ф27, осигуряваща съвкупност от безценните магнезиеви йони, които омекотяват водата от водопроводната инсталация. Закупувайки всички резервни части на достъпна цена, ще б ъдете подготвени за всяка инцидентна авария в банята!