ᐉ Резервни части за бойлери на топ цени — E-Osvetlenie


Филтрирай по категория

Ред:Бойлерът е сравнително старомоден прибор за затопляне на течаща вода, което все още е изключително актуално устройство в бита. Прототип на съвременният бойлер откриваме още в древността, когато отоплителни и водоснабдителни съоръжения (тръби) се нагрявали с пещи. Те били привилегия за заможните граждани, докато обикновените хора използвали кладенчова вода за хигенни цели. 

Водоснабдяването като удобство в домовете се появява доста по-късно – едва към края на 19-ти век. В началото на 20-ти век, вместо загряването на вода на огън, била изобретена идеята за устройство за затопляне от вентилационно устройство с газ под налягане. Устройството било идея на Бенджамин Моуфън, но поради множеството битови инциденти, които причинило, скоро конструкцията му била усъвършенствана от Ервин Руд. Тя наподобява тази на съвременният бойлер – в нея се откриват няколко от използваните и днес части за бойлер: корпус за водосъдържание, нагревател, термостат, изходи за водата с различна температура. 

Кога трябва да подменяме частите на бойлерът ни 

Днес бойлерите работят с електрически ток, а конструкцията им е усъвършенствана и защитена от пренагряване и токови инциденти, и проектирана с различна водовместимост и за различни цели: доставка на топла вода до няколко помещения, или до единичен умивалник. За битовите нужди на домакинствата и обществените сгради се използва различен капацитет на водонагряващите устройства. 

Независимо от обемът водосъдържание и мощността си, те са изградени от части за бойлери, които поддържат основните функции за загряване и пренос до умивалници, смесители, душ батерии и др.. Тези компоненти трябва да бъдат в отлично състояние, особено нагревателните и свързващи прибори, тъй като повредата във всеки рискува и блокиране работата на бойлерът. Симптомите за повреда са няколко и не бива да се пренебрегват: 

  • Бавно нагряване, липса на нагряване или мирис на изгоряло;
  • Протичане и особен звук при загряване;
  • Малко количество топла вода след нагряване;
  • Липса на светлинна индикация; 

Сериозните повреди в конструкцията на бойлер са дефектите в терморегулатор (термозащита), нагревател и анодна защита, които съответно: автоматично прекъсване на електронапрежението при достигане капацитетът на температура, загряването на водното съдържание и предпазване на “кожухът” от корозия (аноден цилиндър). Всички те се свързават към проводниците с множество детайли, които също се подменят при повреда. Един такъв детайл е фланецът, който служи за обвързване на тръбни компоненти. 

При бойлерите с нагревател под нивото на водата, нагревателят се монтира към уплътнен фланец, който се демонтира (и най-добре подменя) при смяна на нагревател. Сухият нагревател е с по-дълготрайна експлоатация и предпазва самият корпус, като осъществява нагряване върху стените му, а те затоплят водата. Липсата на влага върху него изключва появата на корозия и химични съединения. 

Пълна гама нагревателни, уплътнителни, защитни и управляващи компоненти  

Бойлерите функционират чрез няколко основни компонента и множество детайли, които са взаимосвързани, и често подмяната на един компонент налага и демонтирането на друг. Категорията ни представя разнообразие от резервни части за бойлери, за единична подмяна или комбиниран ремонт, които са продукт на някои от най-популярните производители на битови уреди и аксесоари – Legrand, ЕЛДОМ, АТРА, ТЕСИ, Ariston и др. 

В селекцията ни ще откриете медни нагреватели с тръба за термосонда и вход за анодна защита, с фланец-гайка и мощност 250-300 kW. Селекцията разполага и с нагреватели за проточен бойлер Юнга (350 kW), както и сух керамичен нагревател (120 kW)и модел за хоризонтален бойлер, на ЕЛДОМ. 

За стандартните нагряващи компоненти са предвидени и фланци за бойлери от емайлиран метал с една и две тръби, заедно с необходимите уплътнители за различни размери фланци. От категорията можете да закупите и анодна защита от магнезиева сплав с диаметър ф18-ф27. 

Управлението на бойлерът се осъществява чрез ел.ключ със светлинен индикатор за режима на работа. Категорията ни предлага двуполюсни светещи ключове в бял и черен цвят, както и функционални бойлерни табла за скрит и външен монтаж, комбинация ел. ключ-контакт, както и комбинация 2 ключа и контакт. Ключовете са с или без наличие на светлинна индикация. 

Виж още...


© 2014-2024 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart