ᐉ КАБЕЛ UTP CU 4Х2Х0.50 CAT5E на топ цена — E-Osvetlenie

Безплатна доставка При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти 14 дни право на връщане.

Проверка на пратката Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка Лесно и удобно!


КАБЕЛ UTP CU 4Х2Х0.50 CAT5E

КАБЕЛ UTP CU 4Х2Х0.50 CAT5E

Код на продукта: UTP CU 4Х2Х0.50 CAT5E
Наличност: Наличен
Цена: Наличен 0,42 лв.
Кол-во: +
-

Приложение
Кабел усукан по двойки, за пренос на цифрови сигнали с висока скорост на предаване, със спектър на използваната честота до 100 MHz за кат. 5 и до 125 MHz за кат. 5е. Използван при изграждане на компютърни системи за обработка на данни, измервателни и контролиращи системи с добра устойчивост на електромагнитни влияния.
Конструкция
• Плътни Cu жила - 24 AWG; 0,51 mm, съгл. IEC 60228
• Изолация: PE компаунд
• Цвят на изолацията на усуканите двойки - жило а / жило б
- бял със син пръстен / син
- бял с оранжев пръстен / оранжев
- бял със зелен пръстен / зелен
- бял с кафяв пръстен / кафяв
• Кабелен сноп: четири усукани двойки
• Външна обвивка: PVC компаунд или LSOH компаунд
• Цвят на външна обвивка: при PVC - сив при LSOH - оранжев
Технически данни
• Кабел за пренос на данни съгл. ISO/IEC–11801/1995, IEC–1156/1995, ANSI/TIA/EIA–568-A-5
• Температура на околната среда: -30°С до +50°С
• Температура на полагане: мин. 0°С
• Вълново съпротивление (импеданс): 100 Ω ± 15 Ω
• Съпротивление на усукана двойка ≤ 192 Ω/km
• Дебаланс на съпротивлението на усукана двойка: ≤ 3 %
• Изолационно съпротивление: ≥ 150 МΩ x km
• Работен капацитет: ≤ 55,8 nF/km
• Диаметър на кабела: 5 mm
• Тегло на Cu: 16,5 kg/km
• Тегло на кабела: 27 kg/km

От E-osvetlenie.eu имате възможност да закупите висококачествен кабел UTP с цена, много по-ниска от тази на други разновидности. Въпросният вид кабел  е най-масово използван при изграждане на домашни и офис компютърни LAN мрежи, тъй като цената гарантира нисък разход за техническото изпълнение на инсталацията. Онлайн покупката на кабели е още едно рентабилно решение, от което си струва да се възползвате.

Характеристики и предимства

Неекранирана усукана двойка (Unshielded twisted pair) е повсеместен тип медно окабеляване, използвано в телефонни и локални интернет мрежи (LAN). Има пет типа UTP кабели, идентифицирани с префикса CAT, като всеки от тях поддържа различно количество честотна лента.

Алтернативите на ю-ти-пи кабела включват коаксиалните и оптичните кабели. Всеки тип окабеляване си има предимства и компенсации, но като цяло, болшинството ползватели предпочитат инсталацията им да бъде конфигурирана с UTP кабел, поради ниската цена и лекотата на инсталиране.

Как работи въпросният кабелен дизайн?

В UTP кабелите има до четири усукани двойки медни проводници, затворени в защитно пластмасово покритие, като по-големия брой двойки, съответства на по-голяма честотна лента. Двата отделни проводника в една двойка са усукани един около друг, след което двойките са също усукани една около друга.

Това се прави с цел да се намалят кръстосаните сигнали и електромагнитните смущения, всяко от които може да влоши работата на мрежата. Усуканите двойки са цветно кодирани, за да е лесно да се идентифицира всяка двойка. В Северна Америка например, всяка жица в двойката се идентифицира с един от петте цвята: син, оранжев, зелен, кафяв или сив.

Жицата е сдвоена с жица от различна цветова група: бяло, червено, черно, жълто или виолетово. Обикновено едната жица в двойката е с плътен цвят, а втората е с райета в цвета на половинката си - например, плътна синя жица ще бъде сдвоена с бяла със сини райета, така че те да бъдат лесно идентифицирани и съчетани.

Unshielded twisted pair- дизайнът е е изобретен от Александър Греъм Бел през 1881 година. Различните приложения - аналогова, цифрова и Ethernet мрежа, изискват различен вид кабел UTP. Кабелът, който ви предлагаме е предназначен за пренос на цифрови сигнали с висока скорост на предаване, със спектър на използваната честота до 100 MHz за кат. 5 и до 125 MHz за кат. 5е.

Качеството на мрежовия проводник се обуславя от факта, че жилата му не са алуминиеви с медно покритие, а плътни, изработени изцяло от мед. Тази разновидност е по-скъпа от алуминиевата с медно покритие, но тя предоставя добро качество на пренасяния сигнал, без смущения. Изолацията на кабела се състои от PVC компаунд и LSOH компаунд.

Терминът „неекраниран” в този вид мрежови кабели се отнася до липсата на метално екраниране около медните проводници. По своята същност дизайнът с усукани двойки спомага за минимизиране на електронните смущения чрез осигуряване на балансирано предаване на сигнала, което прави ненужен физическия щит.

Тъй като тези защити зависят от това как физически са положени проводниците, твърде честото огъване или разтягане на използвания UTP кабел може да повреди жилата и по този начин да направи смущенията по-вероятни. Кабелите се продават на линеен метър, а цената им при нас е една от най-изгодните на пазара.

Разгледайте също: lan кабел цена

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.

Лесна поръчка

КАБЕЛ UTP CU 4Х2Х0.50 CAT5E × 1 бр.

Цена: 0,42 лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.

© 2014-2021 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart