Силиконови топлоустойчиви кабелиРед:E-osvetlenie.eu ви предлага широка гама едножилни и многожилни силиконови кабели, предназначени за работа в изключително широк температурен диапазон от -190 ° C до + 1565 ° C. Окабеляването от този вид намира широко приложение в промишлени и производствени предприятия като леярни, пекарни, фабрики за стъкло и керамика, сауни и др. Предлагаме висококачествени продукти на достъпни цени.

Характеристики и свойства

Кабелите със силиконова обвивка се отличават по това, че могат да се използват на места, където температурите са променливи и варират в големи стойности. Болшинството представители на тази кабелна разновидност се справят отлично в изключително тежки условия, включително в ситуации на пожар.

Удачно е да се използва не друг вид, а именно силиконов кабел при изграждане на инсталация в среда с неблагоприятни климатични условия. Топлоустойчивите кабели са без халоген и с ниски нива на дим при запалване. Те са гъвкави и издръжливи, устойчиви на нагряване, химикали и влага.

Топло и пожароустойчивият кабел се среща в два варианта – за неподвижно полагане и за гъвкави приложения. Макар видът на проводниците им да не се отличава значително от другите кабелни разработки, кабелите с висока температуроустойчивост дължат специфичните си характеристики на специалната си обвивка.

Изолацията се изработва от най-различни материали, сред които фибростъкло, FEP, PFA, ETFE, Besilen – силикон. Характерно за тях е, че имат нехалогенни ядра и плътна, неподдържаща горенето обвивка. Конструкцията им се състои от гъвкави калайдисани медни (Cu) жила, а изолацията, която обикновено е силиконов каучук се изработва в различни цветове.

Освен класическите захранващи, кабели съществуват и Ethernet и bus топлоустойчиви кабели. Полагат се основно в кабелни трасета и кабелни носещи вериги, където околните температури са много високи, като например стоманодобивната промишленост ,в заводи за преработка на пластмаси и т.н.

Кабелите със силиконова изолация показват изключителна гъвкавост и могат да се използват в различни температурни диапазони, в зависимост от приложението, например: неподвижно полагане: от -40 ° C до + 180 ° C; гъвкаво приложение: от -25 ° C до + 180 ° C; за краткосрочна употреба са устойчиви до + 250 ° C.

Виж още...


© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart