Радиочестотни, тончестотни и LAN кабелиРед:Комуникационните, познати още като мрежови кабели днес имат същото (ако не и по-голямо) приложение, каквото имат захранващите и инсталационните проводници. Животът ни е немислим без тях, понеже все повече специфични дейности се извършват по Интернет и чрез други електронни връзки. В E-osvetlenie.eu предлагаме цялото възможно разнообразие от кабелни разработки за пренос на данни.

Видове и приложение

Причината да се озовете в този сектор на електронния ни магазин е вероятно нуждата от качествен кабел за интернет на максимално достъпна цена. Със сигурност осъзнавате, че вашето търсене се нуждае от повече конкретика, защото кабелите с подобно приложение варират в много на брой разновидности. Всяка от тях е със специфични характеристики и свойства.

За изграждане на мрежови връзки най-често се използват LAN кабели, с които компютърът се свързва към локална мрежа или към други видове устройства. Компютърният ЛАН кабел е с цена на метър, която се формира на база вида и качеството на съответната разработка. По същия начин се формира и цената на кабелите тип радио и тончестотни, на които ще обърнем по-специално внимание.

Когато търсите комуникационен /мрежов кабел, е възможно да попаднете на следните видове:

Радиочестотни

Обозначените с термина радиочестотни кабели са от типа коаксиални. Те служат за пренос на радиочестотни сигнали. Стандартно служат за изпращане на видеоинформация  до телевизионен приемник. RF (radio frequency) кабелите се идентифицират чрез конекторите, поставени в края им. RF кабелните конектори са единично пинови, като пинът се включва в RF входящия порт на телевизор или друго устройство.

Обикновено се използва вид радиочестотен кабел за интернет връзки и кабелна телевизия. Освен коаксиален радиочестотен интернет кабел, може да срещнете също и симетричен и спираловиден RF. Симетричните се прилагат главно при нискочестотно радио и симетрично захранване. Съществуват и широколентови, които са стандартът, използван в CATV системите за пренос на цифров и аналогов сигнал.

Тончестотни

В каталога ни са представени и специална група тончестотни кабели. Те имат специфично предназначение. Проектирани са за свързване на микрофонни и други източници на напрежение до 220 V със звукова честота до 20 kHz към усилвателни и предусилвателни устройства с изисквания за запазване на звуковия сигнал при зададени честоти.

Поради високата им гъвкавост и относителна удароустойчивост са приложими за свързване и в други апаратури за работа със средни честоти. По правило са с минимален радиус на огъване при подвижно приложение - 7,5 D, а при неподвижен монтаж - 4 D, като D обозначава външния диаметър на кабела.

Мрежови/LAN

Най-популярният кабел за интернет си остава мрежовият LAN кабел, който магазинът ни предлага на доста разумна цена. Наименованието им е абревиатура на Local Area Network, което означава локална Ethernet мрежа. ЛАН кабели се използват основно в кабелни мрежи за свързване на устройства към локалната мрежа - персонални компютри, маршрутизатори (рутери) и комутатори.

ЛАН кабел за интернет се използва също за свързване на персонални компютри помежду им, както и за присъединяване на периферни устройства, например принтери. Приложението на кабелите от този вид е всъщност по-широко, отколкото предполагате. Характерно за тях е, че нямат много ограничения. Доста разтегливи са и помагат за пренасяне на сигнали с лекота, без никакво заглъхване.

Избирайки мрежовото окабеляване за своя проект, не е достатъчно да потърсите къде се предлага най-изгодната за LAN кабел цена на метър. Кабелите за локални мрежови връзки се произвеждат в два варианта – многожилни и плътни. Стандартният вид се състоят от множество медни нишки, усукани заедно, така че да се образуват четири проводника. Две от двойките проводници се използват за изпращане, а другите две за получаване на данни.

Данните се изпращат чрез електрически сигнали, пренесени през медно окабеляване. Cat 5e и Cat 6 модификациите са предназначени за високоскоростен гигабитов интернет. Ethernet кабелът е уязвим към електромагнитни смущения, защото работи чрез електрически сигнали. Затова е важно да се използва екраниран тип, чиято защитна обвивка обгръща и предпазва проводниците от електромагнитна загуба и смущения.

Какво още е нужно да знаете за продуктите от раздела?

Приложението на кабелите от типа комуникационни е доста широко, така че покупката на подходящия модел може да стане единствено с помощта на специалист. Ако вие самите не сте добре запознати с различните видове, тяхното предназначение и спецификации, препоръчваме да потърсите нашите експерт-консултанти за съдействие, а защо не и специализирана компания.

Цялата гама продукти, представени в този раздел на нашия онлайн магазин изпълнява различни цели и се използват в широк спектър от приложения, включително звукозаписни студиа, пренос на данни, радиопредаватели, домофони, електронни схеми и в приложения, където е необходимо RF екраниране.

Интересна е и функцията на кабела за data трансфер. Основната му задача е да прехвърля двоични комуникационни сигнали от източник към местоположение. Двоичните данни, изпратени по този кабел представляват последователност от единици и нули. Те обикновено са под формата на електрически сигнали.

Ще ви бъде полезно да знаете, че има разлика между кабела и проводника, защото масата хора обикновено приемат, че наименованието на всеки от тях е синоним на другия. Това, което в разговорния език наричаме жица е всъщност е единичен проводник, изработен от мед или алуминий.

Кабелът от друга страна представлява два или повече изолирани проводника, свързани в обща обвивка. Множество медни/алуминиеви жила, които нямат отделна изолация се класифицират като единичен проводник.

Изберете удобство, качество, изгодни цени

Ако ви е нужен качествен лан кабел на изгодна цена, а също и която и да е друга разновидност, представена в раздела, нашият онлайн магазин е идеалното място за покупка. Цялата ни гама електроматериали се отличава с безупречно качество, защото ние работим единствено с доказани производители и доставчици, чиято продукция покрива високите съвременни изисквания за качество и безопасност.

Оперирайки в глобалната мрежа, ние правим продуктите си достъпни в цялата страна. Онлайн пазаруването осигурява удобство, а то е еднакво значимо за купувачите, колкото и качеството на предлаганите стоки. Вместо да губите време, да хабите нерви и енергия в посещение на физическите магазини, от сайта ни ще си набавите всичко необходимо, докато пиете сутрешното си кафе.

Цените ни са невероятно изгодни както за редови потребители, така и за специализирани фирми, изграждащи и поддържащи електрически и комуникационни инсталации. Предлагаме съдействие във всеки етап от покупката и действаме експедитивно. Заявените поръчки се обработват в минимален срок и изпращат на адреса, посочен от клиента. Дейността ни покрива територията на цялата страна.

Виж още...


© 2014-2019 www.e-osvetlenie.eu † Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart