ᐉ Chlorophyll meter MC-100 на топ цена — E-Osvetlenie

Безплатна доставка При поръчка над 240 лв.

Връщане на продукти 14 дни право на връщане.

Проверка на пратката Проверка преди заплащане.

Плащане при доставка Лесно и удобно!


Chlorophyll meter MC-100
Chlorophyll meter MC-100 Chlorophyll meter MC-100 Chlorophyll meter MC-100 Chlorophyll meter MC-100 Chlorophyll meter MC-100

Chlorophyll meter MC-100

Код на продукта: MC-100
Наличност: Наличен
Цена: Наличен 5 384,00 лв.
Кол-во: +
-

MC-100 измерва съдържание на хлорофил и дава оценка на действителната концентрация на хлорофил в листова повърхност с единица ( μmol /m2 ).

MC-100 осигурява алтернатива на разрушителните техники за измерване на концентрацията на хлорофил. Времето и сложността за измерване е многократно намалено. Листната тъкан не се поврежда и може да се наблюдава през целия цикъл на растеж. Измерванията на съдържанието на хлорофил в листната тъкан дава много важна информация на фермерите за решаване на технологични задачи като определяне състоянието на хранителните вещества, изискванията към торовете, намаляване на нитратите в растенията, определяне време за стартиране на осеменяване.   MC-100 включва персонализирани коефициенти за определяне концентрацията на хлорофил за двадесет и два различни растителни вида. Този апарат, също така включва общо уравнение за използване с всички растителни видове, където уравнението е получено от данните от всички двадесет и два вида измерени. 

Техника на измерване: Радиация от два излъчващи диоди (дължина на вълната 653 nm и 931 nm) се пропуска през проба от листа, а интензитетът се измерва чрез сдвоени детектори за определяне на пропусквателната способност. Съотношението на пропускливост при 931 nm и 653 nm се нарича индекс на съдържанието на хлорофил (CCI). Стойността на CCI дава оценка на количеството хлорофил в листото. Предимството на MC-100 пред други уреди за измерване на съдържание на хлорофил, е това че  две измервания  със стойност CCI=10 и CCI=20 показва че хлорофила при второто измерване е два пъти повече от първото измерване. Това не е в сила при други уреди , които използват експоненциална функция за връзка между параметрите. Индекс CCI има почти линейна функция. За повече информация натиснете ТУК

Доставя се само при авансово плащане!

 

Напишете отзив
Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ако желаете да разберете повече за това как съхраняваме и ползваме Вашите данни, прочетете тук.

Лесна поръчка

Chlorophyll meter MC-100 × 1 бр.

Цена: 5 384,00 лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.

© 2014-2022 www.e-osvetlenie.eu Всички права запазени. Онлайн магазин от StanCart